Det var i mitten på den på den andra perioden – vid ställningen 3–0 – som Gräll kolliderade med en Endreforward och blev liggande. Målvakten fortsatte dock att spela några minuter innan hon tvingades bryta efter hemmalagets 4–0-mål i matchen som till sist slutade 13–3.

Jennifer Gräll fördes senare till sjukhus för undersökning och klagade på värk i nacke och rygg.

Under lördagen reste hon hem från Gotland med övriga i laget.

– Det var en muskulär skada, så det var skönt att det inte var något jätteallvarligt. Hon är stel, men känner sig bättre, säger Sirius tränare Tobias Svensson.

Räknar du bort henne från spel mot Dalen?

– Just nu lutar det inte åt spel, men jag kan inte bekräfta det. Vi ska ta en vidare diskussion under kvällen hur det ser ut inför morgondagen.

Sedan tidigare har Sirius lagkaptenen Klara Molin, Agnes Wiklund, Johanna Hall på skadelistan. Borta är även Maja Liljeroth som är sjuk.

– Plockar du bort en femma från vilket lag som helst så märks det. Vi har skador på tunga namn för oss, men jag tycker ändå att vi har en trupp som ska klara av det och göra betydligt bättre insats än den mot Endre, säger Svensson där samtliga nämnda spelare väntas vara tillbaka inom den närmsta månaden.

Under söndagen väntar Dalen hemma i IFU Arena, ett lag som även de haft en tuff inledning på säsongen och kämpar kring nedflyttningsstrecket.

– Vi är i ungefär samma sits. De kommer från en tung förlust (1–9 mot Iksu), så det är två lag som är ute efter revansch. Jag tror att det kommer att märkas i den här matchen att det är en hel del på spel. Sedan handlar för oss om att vi ska våga vinna och spela så som vi vill, att vara aggressiva och ha ett tajt försvarsspel, säger Tobias Svensson.