Lotten Johansson i OS-satsning

SKYTTE: Hebyskytten med  topptruppen för en tvåårig satsning

14 juni 2013 22:27

Gevärsskytten Lotten Johansson, med klubbadress Heby, finns med i den toppgrupp av svenska elitskyttar som Skyttesportförbundets gevärssektion tillsammans med förbundskaptenen och sportchefen plockat ut inför de kommande två årens satsning i i OS-grenarna.

Utöver toppgruppen finns även en utvecklingsgrupp och en juniorgrupp. I utvecklingsgruppen återfinns Uppsalaskytten Per Sandberg och i juniorgruppen Niklas Henriksson, Heby.

-  Grupperna är sammansatta utifrån de resultat som är presterade under vintern och våren. Grupperna är inriktade mot OS-grenarna, skriver Skyttesportförbundet på sin hemsida.

För att ingå i landslaget vid landslagsuppdrag kommer presterade resultat och satsning ligga till grund, och inte grupptillhörighet.

Till grupperna kommer det att knytas ett antal externa resurser för att utveckla skyttet. Förbundet har skrivit kontrakt med holländaren Dick Boschman som tekniktränare. Dick kommer i första hand att knytas till toppgruppen men kommer även att vara ett stöd för utvecklingsgruppen.
Boschman har en gedigen skyttekarriär bakom sig med ett par OS-starter och ett EM-guld och flera världscupvinster i sin 21 år långa karriär som även innehöll 23 holländska mästerskap.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist