Gusk skakade serieledarna

Gusk skakade om serieledande Enskede på hemmaplan. ”Tyvärr är det ingen vinst med hedersamma förluster”, säger tränaren Stefan Nilsson efter uddamålsförlusten.

23 september 2015 15:06

Henrik Englund gav Gusk en tidig ledning med ett riktigt vackert fotbollsmål redan efter elva minuter. Men glädjen blev kortvarig, bara fem minuter senare kunde Mikael Chang ordna kvitteringen och strax innan paus var det bortaledning (1–2).

– Andra halvan av första halvlek är vi tyvärr inte riktigt där, annars tycker jag att vi gör en riktigt bra match, säger Stefan Nilsson som dock fick se Richmond Jobe Sobrinho göra 3–1 för Enskede tidigt i den andra halvleken.

Det dröjde till kvarten kvar innan Gusk fick utdelning på nytt. Även den här gången med ett riktigt fint fotbollsmål av Deniz Yaldir, men närmare än så kom inte Gusk som i stället fick se på när gästerna firade seriesegern som blev klar i och med 3–2 segern.

– Vi skakar om dem en del på slutet och vi har en straffsituation som går att diskutera. Men så är det med fotboll, Enskede vinner och är värdiga seriesegrare, fortsätter Nilsson som ändå var nöjd med hans lags prestation.

– Jag är väldigt nöjd, hela laget bidrar till att vi spelar bra fotboll.

Trots förlusten ska det mycket till att ni inte klarar nytt kontrakt, är det klart nu?

– Visst, det ska väl till mycket för att vi ska halka ned. Bland annat behöver UIF ta full pott. Men samtidigt möter vi Västerås i nästa omgång, och en seger skulle innebära att vi går om dem. Vi väljer att fokusera på det i stället.

Men du måste ändå gilla läget?

– Det finns inget bra läge för en fotbollstränare, men det kunde vara betydligt sämre, avslutar Nilsson.

Division II herrarGusk–Enskede 2–3(1–2)Målen, Gusk: Henrik Englund, Deniz Yaldir.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Jansson Klarin