Lämnade FBC – klar för rivalen

Hon lämnade FBC Uppsala för bara några dagar sedan på grund av motivationsbrist. Nu är Johanna Stenberg tillbaka i Storvreta. "Jag har mitt hjärta där".

21 januari 2017 10:50

Det svänger snabbt i innebandy, och när det handlar om forwarden Johanna Stenberg stämmer det extra bra. För en vecka sade hon följande till UNT i samband med att det blev klart att hon lämnar FBC, samma FBC som hon gick till från Storvreta för ett år sedan under stort rabalder:

– Jag har tappat motivationen och känner att jag varken har tiden eller glädjen till att fortsätta.

Men motivationsbristen gällde tydligen bara spel i FBC och nu är Stenberg klar för spel i Storvreta igen.

– Jag har spelat många år i klubben och har mitt hjärta där. Jag har alltid tyckt bra om Storvreta IBK och jag har många vänner i klubben. Det skall bli en kul utmaning att försöka hjälpa laget uppåt i allsvenskan, säger nu Stenberg i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Jag vill bidra med offensiv kvalitet och hoppas kunna producera massvis med mål och poäng.

Håkan Ferngren, som nyligen ersatte Niklas Andersson på tränarposten i Storvreta, om nyförvärvet:

– Johanna är en riktig powerforward, en spelare som verkligen vet var målet är. Hon tar med sig SSL-rutin och kan även bidra med sitt ledarskap.

FBC och Storvreta hade tuffa förhandlingar när Stenberg tillsammans med Sofie Paulsson gick motsatt väg förra året. Men ska man tro Storvretas sportchef Kim Knudsen har det gått smidigare den här gången.

– Jag har haft en god dialog med FBC om affären med Johanna Stenberg. Det känns kul, att Johanna önskade komma tillbaka till oss och det var bra, att vi föreningar kunna komma överens om detta, säger han.

Stenberg spelar match med Storvreta redan under lördagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund