Lägga av eller EM-satsa?

BOXNING. För två år sedan tog Armine Sinabian silver i EM. I maj är det dags för EM igen, frågan är om det blir med eller utan Uppsalaboxaren.
– Jag vågar inte svara på det faktiskt, säger Sinabian.

21 augusti 2013 08:00

Det har gått över ett år sedan Sinabian senast boxades. Då, i VM i Kina, blev det förlust direkt i den första omgången. Förlusten innebar att Sinabian missade OS och efter VM tog hon ett uppehåll från boxningen. Ett uppehåll som håller i sig än.
– Jag gick upp i ringen några gånger efter VM, men det var inget helhjärtat, säger Sinabian.

Vad var det som hände?
– Jag har inte haft viljan och motivationen. Jag försökte ta några sparringmatcher för att komma i gång, men det var helt tomt, inget batteri kvar. Då bestämde jag tillsammans med min tränare att jag skulle ta ett uppehåll.

Vad har du gjorde du sedan?
– Jag har tränat annat och fått bra hjälp från Upplands Idrottsförbund och Ultimate Preformance. Fredrik Norén har hjälpt mig mycket och har lagt upp ett träningsprogram som jag ska följa.

Hur har det varit?
– Det har varit en främmande känsla. Jag har alltid haft vilja och motivation att boxas och nu fanns det liksom inte där.

EM skulle egentligen gå i oktober, men efter flera regeländringar från det internationella boxningsförbundet så flyttades EM till maj. I somras gick Sinabian upp i ringen igen för att träna igen, något beslut om framtiden har hon inte tagit än.
– Det var en liten gnista som tändes när jag boxades i Stenhagen. Samtidigt har jag en känsla man inte riktigt kan beskriva. Antingen lägger jag det här åt sidan eller så kör jag vidare, det går inte att ge något rakt svar just nu.

Så antingen blir det helhjärtat satsning mot EM eller handskarna på hyllan?
– För ett tag i alla fall. Det finns inga åldersgränser så det är inget som säger att jag inte kan börja igen. Om jag ska vara med på EM så kommer jag inte åka dit bara för att vara med utan då går jag för guldet.

När kommer du att bestämma dig?
– Egentligen skulle jag vilja bestämma mig omgående och kunna ge ett svar i morgon, men jag vill ge det ett tag och se hur det känns i ringen. Vi får se om jag hittar tillbaka, vi är mänskliga varelser och inte robotar så jag kan inte styra över hur det känns, säger Sinabian.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!