Läckra solomålet gav skrällseger

Han är snart 40 år men när Almtuna-stjärnan Tony Mårtensson bjöd på ett läckert solomål – matchens enda fullträff – mot serieledande Björklöven såg han vindsnabb ut. "Haha. Det var en synvilla".

Två matchvinnare för Almtuna. Målvakten Daniel Rosengren och målskytten Tony Mårtensson stod för det lilla extra i en kollektiv stark insats mot Björklöven.

Två matchvinnare för Almtuna. Målvakten Daniel Rosengren och målskytten Tony Mårtensson stod för det lilla extra i en kollektiv stark insats mot Björklöven.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Ishockey2019-10-20 20:43

Almtuna stod på en riktig skrällsseger hemma mot allsvenskans hittills bästa lag. Matchen bjöd bara på ett mål, men vad gör väl det, när det var så vackert som det Tony Mårtensson ordnade i inledningen av den tredje perioden. Han kom med fart från mittzonen och tog sig enkelt förbi motståndare innan han bröt in från höger och iskallt lade pucken intill stolpen bakom gästernas målvakt.

– Jag tror att han (backen) såg att det var jag och trodde nog att jag skulle göra något annat, men jag kände mig fräsch, säger Mårtensson om hur han tog sig fram till målet.

När UNT kommenterar att han såg snabb ut kontrar han snabbt:

–  Man behöver ju inte bli långsam bara för att man blir gammal.

Målet var inte bara snyggt utan alltså viktigt. Tillsammans med Daniel Rosengrens starka målvaktsspel var det vad som gav Almtuna tre nya poäng in på kontot. Men visst var det här till största delen en riktig lagseger.

– Det var en sjuk laginsats. Det är så här vi måste se ut och det gäller att förstå det, säger Mårtensson.

– Såna här bra lag kommer alltid att skapa någonting men vi har ju "Rosen" som kliver fram i målet och det är någon räddning i andra perioden som är otroligt viktig. Sedan en bra individuell prestation av Tony och ett kollektiv som jobbar och sliter, säger Ais-tränaren Martin Gudmundsson.

Almtuna kunde jubla till slut men första efter en riktigt nervpärs i slutet. Björklöven tog ut målvakten med två och en halv minut kvar och stod för en stark slutoffensiv. Pucken studsade gång på gång fram och tillbaka framför Rosengren.

– Saker och ting börjar falla på plats. Killarna börjar att förstå vad som krävs i den här ligan. Vi får lite betalt nu jämfört med hur det såg ut i starten då vi tyckte att vi spelade bra (men inte fick lika många poäng), säger Gudmundsson.

Almtuna kan sammanfatta en bra helg med full pott. Laget vann ju även mot Tingsryd i fredags.

– Vi har ju en liten formtopp nu, vi har ju vunnit tre av de fyra senaste, säger Mårtensson.

Stefan Lassen kom inte till spel trots att han stod uppskriven i laget. Backen skadade handen borta mot Södertälje i en tidigare match och kanske spökar det fortfarande.

– Vi testade men det funkade inte. Det är dag till dag för honom, säger Ais-tränaren.

Matchfakta

Almtuna–Björklöven 1–0

(0–0, 0–0, 1–0) Målet: 1–0 (41.57) Tony Mårtensson. Publik: 1 473.

Glada miner efter Tony Mårtenssons, t v, mål. Han klappas om av Tobias Liljendahl och Marcus Karlström.
Glada miner efter Tony Mårtenssons, t v, mål. Han klappas om av Tobias Liljendahl och Marcus Karlström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!