Blås inte alls – inte i det läget av matchen

Det var svarta ögon i Almtunas tränarrum efter förlusten mot Djurgården. Det var en situation under slutet av matchen, som blev avgörande, och som rörde upp känslor.

Almtunas Kalle Eriksson blev olycksgubbe i matchen mot Djurgården. (Arkivbild)

Almtunas Kalle Eriksson blev olycksgubbe i matchen mot Djurgården. (Arkivbild)

Foto: EMMA WALLSKOG/Bildbyrån/arkiv

Krönika2024-10-18 22:15
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Där satt sportchefen Nicklas Danielsson och skakade på huvudet, utan att säga så mycket. Men kroppsspråket var talande. Tränaren Daniel Karlunden kunde knappt sätta sig. Han valde att stå – eller vanka fram och tillbaka.

Målvaktstränaren Fredrik Lassi och assisterande tränaren Marcus Ragnarsson tittade på tv-bilderna från matchen. Båda djupt försjunkna i sina datorer.

Det var utvisningen på Kalle Eriksson när det var drygt tre minuter kvar (2–2 i matchen) som rörde upp känslor.

Men några hårda ord var det inte i tränarrummet, kanske för att tidningens reporter var närvarande och att domarna inte får kritiseras – i alla fall inte på det sätt som jag tror att Almtunaledarna helst ville göra.

På en rak fråga från UNT: vad tyckte du om utvisningen på Eriksson? – svarade dock Daniel Karlunden: "Du har sett filmen, vad tycker du?"

Jodå, jag har sett filmen. Flera gånger. Jag bad Marcus Ragnarsson spela upp situationen igen och jag fann ingen anledning att ändra mig: en tydlig tvåminutersutvisning på Djurgårdens Daniel Brodin för crosschecking på Kalle Eriksson, om det nu ska blåsas över huvud taget. I stället åkte Eriksson ut för en slashing på Brodin sekunden senare. Och ja, det kanske var en slashing, men där ska udda vara jämnt, kanske särskilt när det är så lite tid kvar.

Hade regelboken följts så skulle Almtuna haft ett powerplay och inte Djurgården.

Almtuna kan trösta sig med att man gjorde säsongens bästa insats.