Kraschlandade – efter rekordhoppet

Först rekord. Sedan otäck krasch. Det blev både glädje och sorg för Upsala IF:s Max Andersson i Falun under söndagen. "Jag var full av adrenalin och i hoppet efter gick allt överstyr", säger en nedstämd Andersson från akuten på Falu lasarett.

19 maj 2019 20:40

Det var i Bilmetrospelen på Lugnet i Falun som olyckan var framme för Max Andersson. Och de första prognoserna låter inget vidare.

– Det verkar allvarligare än man första hoppades. Knäet är fyllt av blod och det är jättesvullet, det är inget bra tecken, säger Andersson när UNT når honom på sjukhuset.

– Det har gjorts en röntgen (skiktröntgen) och den visar inga skelettskador men det mesta tyder på korsbandet, säger UIF-hopparen som säger sig få göra en magnetkameraundersökning inom två veckor.

Han har av förståeliga skäl svårt att vara allt för glad. Men annars var det ju en dag som såg ut att sluta i succé. Efter att i augusti slagit till med 7,52 meter på SM i Eskilstuna putsade han nu både det egna personliga rekordet – och distriktsrekordet – när han lyckades hoppa hela 7,69. Allt kändes jättebra så långt.

– Sen var jag helt full av adrenalin i hoppet efter och då gick allt överstyr och det blev en kraschlandning. Jag sprang snabbare och det blev ett jätteövertramp. Det gjorde att jag fick en jätteskjuts av plastelinan och jag fick en framåtrotation.

Han kände tidigt att det skulle gå illa och i landningen gick han nästan ned i spagat med högerbenet framåt och vänsterbenet bakåt.

– Jag vet att det är ofrånkomligt med skador i en idrottskarriär men nu är man nedstämd, säger han.

Drömgränsen åtta meter är "bara" tre decimeter bort men försöken att nå dit får tyvärr vänta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund