Kohonen kvar i Storvreta

INNEBANDY. 2005 kom Finlands supercenter till Uppsala och Storvreta. Nu är det klart att han fortsätter även över nästa år och därmed gör sin tionde säsong i klubben som han hjälp fram till tre SM-guld.

14 februari 2014 06:00

– Självklart går vi för det fjärde. Får jag bestämma ska vi vinna guld i 20 år, jag har inga problem om övriga Sverige tycker att det är tråkigt, säger Mika Kohonen som nu är tillbaka från sin knäoperation och tillbaka i spelet. På riktigt.
Och han lovar mer.
– Tidigare har jag haft mina begränsningar men efter operationen känner jag att det kommer bli mycket bättre. Med mitt nya skydd på så känner jag att jag vill springa. Tidigare har jag knapp velat gå, fortsätter centern och klubbens lagkapten som blivit en ikon inom sporten och nu kan tänka sig att avsluta allt, när nu det blir av, i Storvreta.

När Kohonen kom till Storvreta skrev han ett årskontrakt. Tanken var då att spela här en säsong och sedan flytta hem.
– Ja, jag är väl lite gammalmodig och känner att jag föddes i Finland och där vill jag dö men det handlar inte bara om mig utan hela familjen.
Och i Storvreta jublar man förstås.
– Det är fantastiskt. Han växer hela tiden och vi ser det inte som att han har sin storhetstiden bakom sig utan storhetan finns där, de små detaljerna. Sånt som bara han har, säger klubbens sportchef Erik Brännström.

När det gäller själva förhandlingarna genom åren så har de skötts av Alf Berggren. Under dessa snart tio säsonger har man skrivit kontrakt nio gånger. Bara en gång skrev man tvåårskontrakt.
– Vi har alltid haft en bra dialog och nu ska vi inte gå händelserna i förväg men jag ser även en fortsättning efter det här, menar Berggren.
Och huvudpersonen själv håller med.
– Jag känner att jag blir bättre och i min värld ska jag göra min bästa match om två år och sedan kan jag sluta.

Men först ska han ta hem Storvretas fjärde SM-guld.

Mika Kohonen

Född: 10 maj 1977.
Position: Center.
Moderklubb: Happee.
Aktuell som: Har skrivit på för sin tionde säsong för Storvreta.
Nuvarande klubb: Storvreta IBK.
Lite meriter: 2 VM-guld 2008, 2010; 4 SM-guld 2004, 2010, 2011, 2012; Världens bästa spelare: 2005, 2009, 2010, 2011, 2012; Årets spelare i Sverige, årets center i superligan 6 gånger; poängrekord i superligan 107 poäng (00/01), gjort 892 poäng i superligan - alla tiders rekord.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Legue