Det var dock på träning. När det vankades match höll det i fyra minuter. Jag stod bakom Östersunds målvakt Aly Keita när det hände och jag ska erkänna att det kändes lite som kniven i hjärtat. Man kan inte annat än tycka om Ante Eriksson både som person och fotbollsspelare. Att vistelsen i Spanien skulle sluta såhär hade ingen tänkt sig och det känns riktigt tråkigt, framför allt för Erikssons egen del så klart. Jag hoppas verkligen att han kan komma tillbaka ytterligare en gång och att vi får se några allsvenska minuter från mittfältseleganten i år. Det vore ett vackrare avslut än fyra minuter mitt ute i ingenstans på den spanska landsbygden.

Sedan var det över. Det var i alla fall min känsla från kortlinjen. Sirius hann knappt byta in Diego Montiel innan Östersund satte ettan och sedan var det klasskillnad hela matchen egentligen. Sirius testade ett nytt spelsystem i form av 3-4-3 efter att ha tränat ett pass under fredagen med trebackslinjen. Det märktes. Östersund, som nyttjat spelmodellen i flera år, visade verkligen hur det ska se ut och styrde matchen från start till mål egentligen. Framför allt märktes det i försvarsspelet att Sirius inte riktigt var där. Samtidigt som Douglas Bergqvist styrde och ställde så såg det osäkert och virrigt ut där 2–0 målet var ganska signifikativt. Jakob Bergman missade nicken och Oscar Pehrsson halkade. Egentligen var det bara Karl Larson som hittade sin position i den nya backlinjen om vi tittar till fem spelare. Annars vill jag plussa för Christer Gustafsson och Stefano Vecchia i en annars svag Siriusinsats.

Ska det nya spelsystemet skrotas efter en match? Nej, det tycker jag ändå inte. Kim Bergstrand sade efter matchen att man valde att testa systemet i just den här matchen eftersom Östersund är bra på att luckra upp just 3-4-3-formationer. Det märktes om man säger så. Att ha en "plan B" om det patenterade 4-3-3 kör fast är en bra idé, men det krävs som ni förstår mer än en träning för att sätta positionerna. För att nå dit Östersund är krävs flera år.

Sirius inkasserar därmed sin andra raka förlust på lägret. Samtidigt har man fått en viktig lärdom om vad som krävs för att klara sig i allsvenskan. Bolltempot måste upp, misstagen i försvaret minimeras och någon måste kliva fram och göra målen. Nu levererade inte ens Alexander Nilsson och då blev Sirius nollat. En del att tänka på inför svenska cupen som startar nästa vecka.