Klubbikonen överger inte Uppsala

Flera klubbar var intresserade av att värva Uppsalas klubbikon Axel Nordström till slutspurten av säsongen. Nu står det dock klart att han blir kvar i Uppsala. "Jag har bestämt mig för att stanna", säger 27-åringen.

18 februari 2019 16:39

Tabelljumbon Uppsala Basket har haft en minst sagt tung säsong och i och med förlusten mot Norrköping förra veckan blev degraderingen till superettan definitiv. Därefter har det tisslats och tasslats om att lagets lagkapten och stöttespelare Axel Nordström kan komma att lämna klubben redan nu och fullfölja säsongen och slutspelet någonannanstans. Något som huvudpersonen själv bekräftar.

– Det är klart det varit på agendan. Vi har inte riktigt något att spela för längre och hade mitt kontrakt lyfts iväg hade det kanske kunnat gynna klubben ekonomiskt, säger Nordström.

Tre klubbar ska ha fört en dialog med klubben och spelaren i fråga. Enligt NSD:s basketblogg ska Luleå ha varit ett av lagen.

– I helgen har jag beslutat mig för att stanna och fullfölja säsongen med Uppsala. En stor anledning till det är att jag ska få mitt tredje barn till sommaren och känner att det blir tufft familjemässigt att åka iväg ensam och lämna dem hemma. Sedan vill jag så klart inte överge grabbarna i laget heller. Vi har påbörjat den här säsongen tillsammans och det känns ganska bra att få gå i mål med det här även fast det varit en fruktansvärt dålig säsong.

Axel Nordström sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag har varit tydlig med att jag vill avsluta den här säsongen och sedan ta några veckor för att andas ut. Sedan ska jag känna efter vad jag vill.

Kan det bli aktuellt att stanna i Uppsala?

– Man vet aldrig. Vi får se vad som händer – jag stänger inga dörrar. Om det blir spel i Uppsala, i ett annat lag i Sverige eller utomlands får vi se. Just nu har jag inget svar där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark