"Klubben har bränt för många broar"

Elva ligasäsonger med Uppsala Basket. Det blir inte fler. Mannos Nakos är inte förvånad – men besviken. "Klubben har misskött det och bränt för många broar", säger guarden.

12 april 2019 20:03

Under fredagen kom beskedet att Uppsala Basket herr inte kommer att spela i superettan efter degraderingen från Svenska basketligan herr.

– Det är tråkigt för basketen, men samtidigt är det kanske det här som behövs för att bygga något nytt. Nu får man bort allt bagage och skulder. Det finns en chans att verkligen börja om på noll, säger Mannos Nakos.

Ungdomsföreningen KFUM Uppsala Baskets herrlag i basketettan norra (tredjedivisionen) är det nu högsta rankade basketlaget på herrsidan i Uppsala.

– Jag hoppas att det finns ambitioner att gå upp sakta, sakta, säger Mannos Nakos.

Den 30-årige guarden, som gjorde sin elfte säsong i basketligan för sin moderklubb den gångna säsongen, vet inte hur det kunde gå så fel för föreningen som bara för fyra år sedan var i SM-final, men han har en kvalificerad gissning.

– Man ska ta hand om sina företag och folk runt omkring, och jag känner personligen att klubben har misskött det och bränt för många broar, säger Mannos Nakos.

På vilket sätt då?

– Det har försvunnit stora sponsorer och det är för att klubben har misskött sig. Man behöver ta hand om alla och tar man hand om folk kommer de tillbaka. Det är ingen som har velat komma tillbaka, säger Mannos Nakos.

Uppsala Basket lider av stora ekonomiska problem och fler spelare i laget har ännu inte fått sin lön för de sista månaderna på säsongen.

– Det finns folk i laget som väntar på mer än två månadslöner, så är det, säger Mannos Nakos.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård