Klintsten avstängd – missar derbyt

Viktor Klintsten knuffade i lördags en Växjöspelare och fick två minuters utvisning. I efterhand upprättades en anmälan om bestraffning och nu stängs Storvretamålvakten av under utredning

23 januari 2017 17:04

Ordföranden för juridiska nämnen på Svenska innebandyförbundet, Christian Almström, bekräftar för UNT att det under måndagen kommit in en anmälan mot Klintsten. Storvretas sportchef Kim Knudsen säger sig ha blivit informerad om samma sak, men inte mer än så.

Tidigare under säsongen tog juridiska nämndens ordförande beslut om att stänga av Storvretas Jimmie Pettersson under utredning. Kan Klintsten också bli det, tro?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget, säger Christian Almström.

Men strax senare meddelar förbundet på sin hemsida att just så har skett. Klintsten är avstängd under utredning och kommer att missa tisdagens derby mot Sirius.

När UNT pratar med Viktor Klintsten känner han bara till att det finns en anmälan mot honom. Inte att han blivit avstängd.

– Det är som vanligt i innebandy. Det går inte att göra ett misstag nuförtiden. Det är sorgligt, säger han.

Det var i slutet av den första perioden som Växjös Jesper Sankell passerade vid Klintstens målområde och Storvretamålvakten satte ut armen så att Sankell föll i golvet och fick så pass ont att han fick hjälpas av planen.

– Det var en reflex från mig, kommer någon in i mitt målområde tar jag bort honom, säger Klintsten.

Domarna visades ut målvakten två minuter för hårt spel.

– Jag puttade bara till honom. Han måste ha ramlat olyckligt för sedan såg jag att han inte kunde spela. Jag blev irriterad och tyckte han överdrev, säger Klintsten som ganska kort inpå dock fick känslan att det kunde bli något mer av händelsen.

– Det kände jag redan i periodpausen, det här kommer det att bli någonting av.

Tidigare under säsongen har såväl Henrik Stenberg och alltså Jimmie Pettersson i Uppsalaklubben varit avstängda från spel i superligan.

Storvreta ser i derbyt återigen ut att stå utan någon av sina två ordinarie målvakter då Jonas Gustafsson nyligen opererade bort bölder i halsen och fortfarande uppges vara indisponibel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund

Ämnen du kan följa