Klart: Talangen ska köra Formel 3

Isac Blomqvist avancerar i racingvärlden. Nu tar han klivet upp i Formel 3 och där kommer han att köra bilar med 270 hästkrafter under huven. "Det känns bra att ta ännu ett steg", säger talangen från Uppsala.

21 januari 2019 21:28

Den gångna säsongen slutade med en tredjeplats i Formel 4-serien SMP F4 NEZ Championship för Uppsalaföraren Isac Blomqvist. Det var hans första säsong i en större bil då han tog klivet upp från kartingen. Nu står det klart att det är dags för nästa steg – från F4 till F3.

– Det känns bra att ta ännu ett steg mot drömmen om att kunna försörja sig på motorsporten. Det här är en bra grund som fungerar lite som en skola där man bygger för att sedan kunna avancera vidare i karriären och få ett team eller en fabrik att sponsra en, säger Blomqvist.

Racingtalangen kommer att köra i Formel 3 Regional-serien där europeiskt motstånd väntar.

– Jag ser fram emot det. Det är en större serie med bättre motstånd, säger Isac Blomqvist.

Tävlingarna kommer att köras i bland annat Österrike, Ungern och Italien. Steget innebär även att han byter en bil på 160 hästkrafter mot en med 270.

– Steget är nästan lika stort som när jag gick från kartingen. Bilen är större och det blir även nya banor. Många av dem är Formel 1-kvalificerade och det ska bli jättekul att köra på banan i Monza – till exempel.

Blomqvist passar även på att byta team i samband med steget. Från nederländska MP Motorsport till finländska KIC.

– Det här teamet har varit med i branschen länge och vet vad de gör. Det innebär att vi kommer kunna vara med direkt från början och jag känner många av killarna sedan tidigare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark