Klart: Så straffas Storvretamålvakten

Domen har fallit. Storvretamålvakten Viktor Klintsten stängs av tre matcher för knuffen mot en Växjöspelare. "Jag kommer att överklaga direkt", säger Storvretas sportchef Kim Knudsen.

30 januari 2017 13:51

Viktor Klintsten har varit avstängd under utredning sedan i tisdags, dagen före derbyt mot Sirius, i väntan på att juridiska nämnden (JN) på Svenska innebandyförbundet skulle fatta ett beslut i frågan.

På måndagen kom beslutet. Klintsten döms för våld mot motspelare. Som skäl anger JN att Klintsten agerat medvetet och respektlöst och att incidenten mot Växjös Jesper Sankell, som gav två minuters utvisning i matchen, ska motsvara bestraffning i form av tre matchers avstängning. Klintsten får tillgodoräkna sig de två matcher han redan missat, mot Sirius och Helsingborg, men kommer även att missa torsdagens match hemma mot Falun.

Storvretas sportchef Kim Knudsen har varit starkt kritisk till tidigare Storvretaavstängningar under säsongen och det är ingen skillnad denna gång:

– Jag är fly förbannad. Och jag skäms faktiskt att jag håller på med innebandy när det är på det här sättet. Det är amatörmässigt, dundrar han.

Men kan du inte tycka att knuffen är onödig?

– Jo, men självklart. Men domaren, som står bra till och ser allting, har ju dömt två minuter. Ändå väljer nämnden att dumförklara domaren, säger Knudsen.

Sportchefen jämför Klintstens bestraffning med då Mullsjö-spelare Johan Nygårdh fick två matchers avstängning för smällen mot Alexander Rudd, där den sistnämnde fick en allvarlig hjärnskakning.

– Det finns ingen rimlighet i straffsystemet, säger Knudsen.

Har du uppfattningen att Storvreta granskas, och döms, hårdare än andra?

– Det känns så. Eller så är vi såna fruktansvärda bovar. Och det tycker jag vi inte är, och framför allt tycker inte domarna det.

Redan under måndagseftermiddagen kommer Knudsen samt de båda tränarna, Hannes Öhman och Stefan Forsman, sätta sig ned och diskutera domen. Men enligt Knudsen har han alltså redan bestämt sig för att skicka in en överklagan till Riksidrottsnämnden.

Tidigare under säsongen har forwardsspelarna Henrik Stenberg och Jimmie Pettersson varit avstängda två matcher vardera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund