Klart: Rospiggarna fick SM-värdskapet

Rospiggarna kommer att arrangera SM-helgen även 2016. Det var när Vargarna hoppade av som Rospiggarna beslutade sig för att söka evenemanget.

11 november 2015 14:36

I augusti avgjordes SM i Hallstavik – och det blev en publiksuccé.

– Vi gjorde ett överskott på SM och därför valde vi att söka även nästa år eftersom vi tror att vi kan förbättra arrangemanget ännu mer, säger Mikael Teurnberg, lagledare för Rospiggarna i elitserien.

Tidigare var den individuella SM-finalen en stor tävling med publiksiffror uppåt 5 000 eller ännu mer. Men de senaste åren har statusen – åtminstone bland åskådarna – sjunkit ganska så dramatiskt. Finalen 2015 i Hallstavik var ett undantag som bröt en lång negativ trend.

– Man kan väl säga att vi "tog tillbaka" SM-finalen, säger Mikael Teurnberg.

Det var meningen att Vargarna från Norrköping skulle arrangera SM-helgen 2016, men klubben hoppade av på grund av ekonomiska orsaker och då blev det fritt fram för andra föreningar att söka arrangemanget.

– Jag har fått besked om att vi får SM 2016, men det är inte klart vilken helg det blir. Jag vill köra i juli eller i början av augusti, men det är inte helt enkelt att hitta ett bra datum som passar med GP-serien och polska ligan, säger Mikael Teurnberg.

Över 5 000 åskådare såg JSM-finalen och SM-finalen i augusti. Rospiggarna gjorde ett överskott på arrangemanget och hoppas på något liknande – eller ännu bättre – för 2016.

– Vi vill utveckla SM-helgen ytterligare med bland annat kringarrangemang. Den här tävlingen går utanför den vanliga budgeten, säger Teurnberg.

Antonio Lindbäck är regerande mästare, så det är säkert en revanschsugen Andreas Jonsson som kommer till start 2016 ...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh