Det har pratats om Skytteholm, men nu står det klart att det blir en säsong till i Gävle för Dalkurd innan man får flytta in på Studenternas till säsongen 2020.

– Gavlevallen är bekväm, smidig och grymt bra att jobba med. Vi har haft ett bra samarbete med Strömsbro dessutom så vi hade bara gjort bort oss om vi hade valt ett annat alternativ, säger klubbens vd Johan Gustafsson.

Förra säsongen betalade Dalkurd runt 100 000 kronor per match i hyra till Gävle Kommun. I år sjunker den siffran med hälften till runt 50 000 kronor i och med att Dalkurd degraderades till superettan.

– Tyvärr får vi en bättre deal nu i och med att vi åkte ur. Vi hade gärna betalat mer och varit kvar i allsvenskan, men det är som det är, säger Gustafsson.

Dalkurd hade ett tufft år publikmässigt i fjol med sämsta hemmasnittet någonsin för ett allsvenskt lag. Till årets säsong i superettan tror man inte på någon större höjning av snittet.

– Vi kommer att göra mer saker för att locka Gävlepubliken, men vi kommer jobba mer i och mot Uppsala inför flytten till Studenternas. Vi vill så klart ha mycket folk och ska försöka göra det roligare för publiken, men huvudfokus är Uppsala.