Efter fjolårets succédebut i tyska Opel Adam Cup hade Pontus Åhman ögonen på sig inför årets säsong och 21-åringen fick i januari månad bland annat chansen att testköra för brittiska juniorteamet Vauxhall Motorsport.

Nu är det dock klart att det blir en fortsättning hos Team Audex Motorsport i Tyskland. De första testerna med teamet sker redan på lördag och premiärtävlingen körs helgen 4–5 mars i och med rallyt Saarland-Pfalz i St. Wendel.

– Vi höll på detta beslut in i det sista med tanke på att jag hade andra alternativ att fundera på, men det känns helt rätt att ge den här serien ett andra år, säger Pontus Åhman.

Han gillar Opel Adam Cups koncept med enhetsbilar, vilket gör att samtliga förare deltar på samma villkor. Och nu handlar det inte längre om något läroår för den nyblivne svenske juniorlandslagsföraren.

– Nu vet jag vad det innebär, hur förutsättningarna ser ut, hur asfaltsunderlaget är att köra på, hur tävlingarna är utformade, säger Pontus Åhman som kommer att fortsätta ha Johan Johansson i högerstolen.

– Det är honom som jag började och avslutade säsongen med i fjol och vi vill satsa tillsammans. Det blir kul, nu är det vinst som gäller. Nu kan jag inte se det som något läroår, säger Pontus Åhman.

Opel Adam Cup består av sju deltävlingar runt omkring i Tyskland där finalen körs Kirchham i slutet av oktober.