Kinas landslag till Uppsala

Swedish U17 International och Swedish Juniors arrangeras i Uppsala i helgen och Fyrisfjäderns stora juniortävlingar växer ytterligare. Den här gången med Kinas juniorlandslag.

23 januari 2019 12:37

De två juniortävlingarna, som arrangeras i Upplands Boservice Arena samt Fyrishov, innehållet över 300 spelare från tre kontinenter.

Det som sticker ut i deltagarlistan är de tjugo spelarna från Kinas juniorlandslag. De kinesiska spelarna kommer direkt från en tävling i Polen, där de vann alla kategorier i tävlingen. Målsättningen är förstås densamma i Uppsala.

– Tävlingen växer och intresset är stort. Vi har reservlistor i nästan alla kategorier i båda åldersklasser. Vårt mål är att Fyrisfjädern ordnar en av de bästa juniortävlingar i Europa inom tre år. Vi kommer även sända alla matcher genom hela tävlingen live, som innebär att alla kan följa alla matcher oavsett vart man befinner sig i världen, säger Mia Thorsélius som är arrangemangsansvarig hos Fyrisfjädern.

Fyrisfjädern har flera egna talanger i tävlingen, som bland andra Edith Urell och Cecilia Wang som båda är tidigare uttagna till SOK:s "Talang 2022"-grupp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård