Karonen: Stort att få vara med

RODD. Beskedet var väntat, men ändå välkommet. I går fick Lassi Karonen sin OS-plats av Sveriges olympiska kommitté (SOK).
– Det är stort att få vara med, säger Uppsalaroddaren.

18 oktober 2011 18:10

Egentligen säkrade Lassi Karonen sin OS-biljett redan i samband med VM i början av september, men det var först på tisdagen, när SOK presenterade Sveriges först uttagna idrottare, som det blev officiellt att det är han som får den svenska roddplatsen.
– Jag är väl inte jätteöverraskad direkt. Inför Peking var jag uttagen i första gruppen och i år har det gått bättre, säger Karonen.

Den definitiva uttagningen gör att han nu helt kan fokusera på träningsupplägget fram till mästerskapet, som för roddarnas del avgörs i Eaton i Londons utkanter där Karonen och övriga roddare även kommer att bo.

Vid Peking-OS 2008 slutade Karonen sexa. Tanken är att den placeringen ska bytas mot en bättre i London.
– Jag jobbar hårt för att det ska bli en medalj, säger Karonen som under alla jobbiga träningspass ser OS-ringarna framför sig.

Träningsupplägget kommer att vara liknande det han haft inför i år och varför ändra på ett vinnande koncept då han under säsongen gjort bättre ifrån sig än någonsin på såväl VM som på världscupen.
– Det känns som att jag är på rätt väg, säger han.

Som ett avbrott i träningsperioden kommer Karonen nästa helg att åka till Bern i Schweiz för en långdistanstävling över hela åtta kilometer.
– Det är bra för att motivera höstträningen.

Karonen var en av nio individuellt aktiva idrottare som på tisdagen fick sina OS-biljetter till London till kommande sommar. Dessutom är tre lag inom ridsporten (dressyr, hoppning och fälttävlan) och landslaget för damer i fotboll uttagna.

Andra upplänningar som hoppas bli uttagna av SOK är skeetskyttarna Nathalie Larsson och Therese Lundqvist, gevärsskytten Per Sandberg, ryttarinnan Lotta Schultz och simmerskan Jennie Johansson. Samma sak gäller fotbollsspelarna Linda Sembrant och Josefine Öqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund