Kaptenen: Vi saknar självförtroende

Sirius har det fortsatt tufft men lagkaptenen Niklas Busch Thor är trots det nöjd med spelet som hans lag visade upp mot Norrköping.

18 augusti 2019 17:55

När Kalle Holmberg satte 0–2 till gästande Norrköping i den 86:e minuten så var matchen mer eller mindre över. Ett hårt kämpande Sirius fick se sig besegrat ännu en gång.

Speglar resultatet matchbilden?

– Det tycker jag inte. Det var en jämn match men så är det ibland. Jag tycker att vi gör den bästa matchen på länge men ibland är det så här. När vi åkte ner till Norrköping var det vi som fick med oss målet och poängen hem, säger Sirius lagkapten Niklas Busch Thor.

Vad är det ni gör bättre idag?

– Vi för spelet och är ganska balanserade samtidigt som vi skapar betydligt många fler målchanser än vad vi gjort i de senaste matcherna. Fram tills deras 1–0-mål tycker jag att det är vi som har matchen och jag tycker inte att de hotar oss särskilt mycket, säger Siriuskaptenen.

Trots de många målchanserna så blev Sirius nollat. Isak Pettersson var duktig i Östgötarnas mål och Sirius hade inte riktigt skärpan i avsluten.

– Vi har inget självförtroende när vi kommer till våra målchanser. Jag vet inte om det har satt sig i huvudet men vi får träna på det.

Förlusten innebar Sirius sjunde raka match utan seger. Uppsalalaget har haft ett tufft spelschema under inledningen av höstsäsongen och nu törstar laget efter en trepoängare.

– Det är klart att det sätter sig på självförtroendet. Man är extremt trött på att förlora. Idag tyckte jag inte att det syntes vilka som var i botten respektive vilka som var i toppen, säger Busch Thor.

Efter att ha mött topplag såsom Norrköping, Djurgården, Häcken, AIK och Malmö i de senaste omgångarna så väntar nu motstånd som befinner sig längre ner i tabellen för Sirius del. Örebro väntar härnäst följt av möten med Elfsborg och Falkenberg. Men innan allsvenskan rullar vidare möter man Karlstad i svenska cupen på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark