Efter förlusten mot Södertälje är Almtuna borta från toppstriden i tabellen. Bara äran kvar att spela för – och kanske tabellplaceringen i botten.

Det kan bli knepigt med motivationen.

– Men det här är ändå vårat jobb. Vi vill avsluta snyggt inför vår sponsorer och den lilla med trogna publik som vi har, säger tränaren Martin Gudmundsson.

Inte heler Pantern har något att spela för efter förlusten mot AIK senast.

Man det kan finnas enskilda spelare som lirar för ett nytt kontrakt – oklart vilka som sitter löst, eller rentav väljer att lämna.

– Det är två matcher kvar och även de räknas och ska vägas in när vi tittar på spelartruppen för nästa säsong. Vi har inte fattat några beslut och det är inga spelare som har fått besked om något, säger Gudmundsson.

Några av spelarna, som backen Per Svensson, kontrakt över 2018/19. Ja, Per Svensson har faktiskt skrivit på även för 2019/20.

Andra spelare med kontrakt över nästa säsong: Fredrik Forsberg, Jakob Ragnarsson, Oscar Fröberg, Viktor Hertzberg, Albin Lundin, Oscar Pentler och Jacob Svensson.

Det är fyra lag som gör upp om seriesegern: Björklöven, AIK, Oskarshamn och Södertälje.

– Det känns som om Löven har det bästa lagläget, säger Gudmundsson när UNT ber honom tippa avslutningen på slutspelsserien.