Jonsson lånades ut till norska andraligan och Mjöndalen inför säsongen för att få speltid. Resultatet har blivit nio hållna nollor för laget som vunnit sina fem senaste matcher. Den 14 juli går låneavtalet ut och nu talar alltså det mesta för att Jonsson blir en av Sirius målvakter i höst.

– Han kommer antagligen tillbaka till oss, det ska vi också kommunicera så fort som möjligt när allt blir klart. Vi räknar nog med att Lukas ska hem till Sirius. Det är mycket som talar för det, just nu ser vi inget annat, säger Kim Bergstrand.

Jonsson, som senast kommer från ytterligare en nolla i segern mot Levanger med 4–0, är också inställd på att återvända till Löten i sommar.

– Det blir kul. Vi har som Kim säger lite kvar innan det är helt bestämt, men som det ser ut nu så kommer jag tillbaka. Det utgår jag från, säger Jonsson.

Hur ser du på dina möjligheter att bli etta?

– Det är därför jag kommer tillbaka och efter den här våren så finns det inget annat än att spela, säger Jonsson.

Sedan tidigare är det klart att Sylvin Kayembe, som varit utlånad till BKV Norrtälje, ansluter till Sirius i sommar och att planen är att Henry Offia, som spelar hos Sollentuna, ska stanna där. Hur det blir med Zackarias Faour, som är utlånad till Öster, är inte klart än. Under måndagen gjorde Sirius klart med Robert Åhman Persson som sommarens första nyförvärv. Det är oklart om fler kommer att följa i hans fotspår.

– Vi jagar inte spelare just nu. Vi tycker att vi har kvalitet i truppen för att klara det här ändå, sedan får vi se hur folk frisknar till och om någon lämnar. Vi kommer inte att ta in många, säger Bergstrand.