Johansson siktade på guldet – träffade mitt i prick

SKYTTE. Just nu pågår pistol-SM i Uppsala och torsdagens inledande tävlingar blev en uppländsk succé. Peter Fredriksson (Östhammar PK) vann brons och Daniel Johansson (Upsala Ssk) var bäst av alla när det gällde som mest och vann guld i fripistol.

22 augusti 2013 19:54

80 stycken skyttar valde att delta i klassen fripistol. Tävlingen avgörs från 50 meter och man får enbart fatta pistolen med en hand när man skjuter mot måltavlan. Efter sex grundomgångar tog sig åtta skyttar vidare till final. Bäst i grundomgången sköt Daniel Johansson, men trots det var inte självförtroendet på topp när det nalkades final.
– Jag var jättenervös i början av finalen och sköt inte alls bra. Efter halva skjutningen låg jag på femteplats, berättar Johansson.

Men då kom lugnet helt plötsligt tillbaka. I slutet av tävlingen när det gällde som allra mest lyckades Uppsalaskytten hantera nerverna på bästa tänkbara sätt. Resultatet? En guldmedalj, Johanssons första i fripistol.
– Det kändes otroligt skönt när jag förstod att det var klart. Att vinna SM-guld på hemmaplan, det är helt fantastiskt, säger Johansson som fick sällskap på prispallen av en annan upplänning.

Peter Fredriksson slutade sjua i grundomgången och gick med nöp och näppe vidare till finalskjutningen. Men i finalen visade han klass och slutade trea.
– Jag hade inte räknat med att ta medalj. Det blev en rolig överraskning, säger Fredriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jakob Vastamäki