Johansson glänste i EM-kvalet

SKYTTE. Den svenska pistoleliten gästade Faxans skjutbana utanför Uppsala under helgen. Det handlade om EM-kval i samtliga pistolgrenar.

9 juni 2013 19:22

Den svenska pistoleliten gästade Faxans skjutbana utanför Uppsala under helgen. Det handlade om EM-kval i samtliga pistolgrenar. Och den som glänste mest var 31-årige hemmaskytten Daniel Johansson. Han vann de två fripistolsmatcherna. Och han gjorde det synnerligen övertygande. Lördagens match resulterade i finfina 559 poäng och under söndagens intensiva skyfall presterade han 545 poäng. Därmed visade han att fjolårets rekordnotering om 561 poäng ingalunda var en engångshändelse.
— Jag är jättenöjd med helgen även om mitt söndagsresultat inte var bra. Men vädret var ju uselt så jag kan ju alltid " skylla" på det, skrattar Uppsalaskytten som gör blott sin tredje säsong som fripistolsskytt.

Världens svåraste skyttegren enligt legengen Ragnar Skanåker. Och en viss fallenhet tycks onekligen Daniel Johansson besitta. Men något EM-lär det ändå inte bli för 31-åringen enligt tävlingsledaren och förre förbundskapten Bertil Olsson.
— Nej jag tvivlar på det. Men ett annat landslagsuppdrag lär ändå vänta på Johansson framöver. Han är ju outstanding i Sverige för närvarande.

Och Daniel Johansson egna tankar gick så här.
— Jag är alldeles för färsk för att åka på EM och VM, vill ta det lite lugnt och kunna växa in i landslagskostymen. Ska bli riktigt kul att få göra den debuten när den blir av.

31-åringens framgångsrecept är, som han tidigare sagt, massor av torrklickning i hemmet varvat med fys och träning med hantlar för att få upp styrkan i armarna. Om lördagen bjöd på kalasväder blev det tvärtom under söndagen.
— Regnat piskade ner och vi tvingades skjuta fast tavlorna med häftpistol för att de inte skulle " regna" bort. Riktigt surt för skyttarna att tävla i sånt busväder, menade Bertil Olsson och hyllade även ett par lovande juniorer, Josefine Johansson, Hammar, och Pontus Schmidt från Örebro, som han anser kan gå långt. Den senare satte för övrigt nytt svenskt juniorrekord i snabbpistol. Men för Upplands del var det ju Daniel Johansson som levererade när det som mest behövdes.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist