"Jättenöjda med den trupp vi har"

Mohammed Saeid är Sirius andra värvning för sommaren och tillika den andre mittfältaren som ansluter. Thomas Lagerlöf är nöjd med truppen även om det kan ske mer justeringar.

3 augusti 2018 14:56

Med tanke på att Shkodran Maholli lämnat Sirius under sommaren så trodde de flesta att blåsvart skulle välja att plocka in ytterligare en forward till truppen. I stället blev det alltså en mittfältare med moderklubb BK Forward som ansluter till Sirius.

– Vi har sökt spelare som kompletterar kompetensen vi har i gruppen. Han kompletterar de övriga mittfältsspelarna med egenskaper som de kanske inte har lika tydligt. Han är bolltrygg och extremt snabb medan de andra är mer fysiska. Ett bra komplement till den uppsättning vi har, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf.

Kan det komma fler värvningar?

– Vi är jättenöjda med den trupp vi har. Om fönstret skulle stänga nu skulle vi vara jättenöjda, men det kan fortfarande hända saker både in och ut. Någon spelare kanske önskar mer speltid och vill ut och då kanske någon kommer in, det är inte omöjligt. Blir det inte mer så kommer den här truppen att klara hösten galant.

En annan sak som börjar bli aktuell är Sirius utgående kontrakt. Elva spelare har utgående avtal efter säsongen och i och med att det återstår mindre än sex månader av kontraktstiden är de nu fria att diskutera med andra klubbar. Sirius har dock inlett dialog med de flesta.

– Det är lite olika beroende på situationen och så. Vissa pratade vi med i tidigt i våras, vissa har vi stämt av med under våren och vissa tar man efter säsongen lite beroende på var man är i livet och karriären. Det pågår diskussioner över hela linjen, säger Lagerlöf.

Kan man förvänta sig förlängningar inom kort?

– Det hoppas jag. Några spelare kommer förhoppningsvis vilja förlänga får vi hoppas och sedan är det några som kommer vilja vänta och några som inte kommer vilja vara kvar alls. Det blir nog hela paletten, säger Siriustränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels