Jarstads tuffa sjukdomskamp

Över ett halvår har gått sedan Josefin Jarstad senast rörde en fotboll. Kampen mot körtelfebern går vidare för Uppsalaspelaren.

1 februari 2017 11:58

Det var i slutet av juni som Josefin Jarstad gjorde ett av Sirius två mål i förlustmatchen mot AIK på Studenternas. Kort efter matchen visade det sig att målskytten hade drabbats av körtelfeber. Sju månader senare kämpar hon fortfarande för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

– Jag är fortfarande väldigt trött, men nu kan jag i alla fall gymma två gånger i veckan så det är kul, säger Jarstad.

Tröttheten finns dock fortsatt kvar efter infektionen. Jarstad sover fortfarande runt 14 timmar per dygn.

– Jag har ingen aktiv infektion, men kroppen håller på att återhämta sig och man kan inte säga exakt hur lång tid det tar, det är väldigt individuellt.

Uppsala spelar sin första träningsmatch mot Åland den 11 februari och sedan rullar det på med träningsmatcher fram till säsongsstarten i elitettan den 15 april hemma mot Sundsvall. När Jarstad kan vara tillbaka är fortsatt oklart, men det blir inga matcher på ett bra tag i alla fall.

– Jag är sjukskriven februari ut och sedan får vi se, men jag har inte ens sprungit eller tränat fotboll så det blir inga matcher än på ett tag.

Hur tufft är det här för dig?

– Jag vet inte ... jag försöker att ta det vecka för vecka för att det inte ska bli så tungt psykiskt. Det är klart att det har gått väldigt lång tid, men jag vill bara tillbaka och sparka på en boll. Det är lång väg kvar, men jag kan inte tänka på alla problem som kan komma. Just nu tycker jag bara det är kul att få gymma och vara nere och träffa laget, men det är klart att det går väldigt sakta, säger Josefin Jarstad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels

Ämnen du kan följa