Jakten i världsrankingen

Kuwait City, Kuwait och Dubai, Förenade Arabemiraten. Det blir destinationerna för eleverna från NIU Tennisgymnasium som åker på tävlingsturné i två veckor.

13 oktober 2014 10:15

Det är NIU Tennisgymnasium, Uppsala tennisklubb och Upplandsidrottsförbund som tillsammans står bakom tävlingsresan. Och den började på torsdag. Då blev det avfärd mot Kuwait. På fredag är det inskrivning, på lördag börjar matchandet. Och en vecka senare börjar proceduren om i Dubai.

Det här är en möjlighet för unga spelare att plocka poäng till ITF-rankingen (internationella tennisförbundet) – något som ska gynna deras framtida karriärer.

– Målet är att spelare i ung ålder ska kunna plocka världsrankingpoäng. Då blir det lättar att komma in i såna här tävlingar senare också, säger UTK-tränaren Johan Wahlfeldt.

Samtidigt är det här en del av satsningen i tennisgymnasiet.

– Vi vill vara det bästa gymnasiealternativet om några år. Vi ska visa för spelare, klubbar och förbund att vi satsar, säger Wahlfeldt som hävdar att det är tennisgymnasierna i Båstad och Linköping som är i framkant nu.

Spelarna som ska med, och som själva finansierat resan, är från tennisgymnasiet Nils Heimer, Linn Ehrenström och Tim Fridolfsson. Dessutom kommer de unga UTK-spelarna Julita Saner och Antonia Ekroth med.

De åker dit för att vinna. Inte minst Julita Saner och Nils Heimer som ska ha goda chanser att gå vidare.

– Målsättningen är att vinna båda tävlingarna, säger Nils Heimer.

16-årige Heimer kommer från Uppsala och går på tennisgymnasiet. Julita Saner däremot pendlar från Västerås. Det gör hon bland annat tack vare initiativ som detta från klubben.

– Det och för att det är riktigt bra här på UTK. De satsar verkligen på sina spelare, säger 15-åriga Saner.

Hon räknar med tufft motstånd under tävlingarna.

– Målsättningen är att vinna i Kuwait. Där har jag chansen, det är inte riktigt toppnivå, säger hon och fortsätter:

– I Dubai blir det tuffare. Men där vore det kul att vinna några matcher och ta lite ITF-poäng. Det ska bli riktigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!