"Jag får hålla mig i skinnet"

Han var avstängd senast. Nu är Tim Björkström tillbaka i Sirius trupp inför matchen mot Sundsvall – men en spelare ska bort på matchdagen.

14 maj 2019 20:29

Björkström fick sitt tredje gula kort mot IFK Göteborg och blev därmed avstängd mot Hammarby. Nu återkommer han till matchtruppen som innehåller 19 namn varav en kommer att plockas bort på matchdagen. För Björkström innebär återkomsten att det förhoppningsvis dröjer ett tag igen innan han når upp till nästa gräns vad gäller gula kort.

– Jo, det är väl skönt, men samtidigt var det lite tidigt med tre gula på sju matcher. Jag brukar inte ha så många och två var dessutom ganska onödiga, jag får hålla mig i skinnet lite, säger Björkström.

Vad säger du om din start på säsongen?

– Jag känner mig pigg i kroppen och spelsugen. Sedan har kanske inte resultaten gått vår väg och det finns mycket att förbättra där, men jag känner mig ändå pigg och tycker det är kul att spela. Så länge jag har det så kommer det nog gå bra, säger backen.

Från sidan fick Björkström följa när Sirius föll mot Hammarby i fredags med 2–0 på Tele2 Arena.

– Nervöst, alltid nervöst att sitta vid sidan. Vi gjorde en lite sämre första och en bättre andra, sedan är det kanske rättvist att de vann med 2–0. Jag tycker ändå att det fanns bra intentioner att ta med till matchen mot Sundsvall.

Hur ska ni vända det mot Sundsvall?

– Vi har varit inne i en lite negativ trend. Jag tycker ändå att vi jobbat på bra i veckorna, vi måste ut och köra. Det är vår hemmaplan, vi måste ut och bestämma hur det ska gå, vara tydliga mot varandra, ha ett bra passningsspel och förhoppningsvis många offensiva löpningar och många målchanser.

Förutom Björkström är även Niklas Busch Thor, som missade matchen på grund av halsfluss i fredags, redo för spel igen.

Sirius trupp

John Alvbåge, Lukas Jonsson, Karl Larson, Kebba Ceesay, Jesper Arvidsson, Tim Björkström, Axel Björnström, Ian Sirelius, Elias Andersson, Niklas Busch Thor, Mohammed Saeid, Sherko Faiqi, Adam Ståhl, Jonas Lindberg, Sam Lundholm, Isak Bråholm, Philip Haglund, Abdul Razak, Christer Gustafsson.

Skadade: Robert Åhman Persson (knä), Stefano Vecchia (knä), John Junior (mage).

Övriga utanför truppen: Charbel Georges, Sylvin Kayembe, Daniel Jarl.

Landslagsuppdrag: Henry Offia

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels