Vad skulle Bik göra med Ais backar?

Karlskoga har hockeyallsvenskans vassaste anfall. I särklass flest gjorda mål. Vad skulle hända om Karlskoga skiftade backuppsättning med Almtuna?

Nikoali Belov, en av Almtunas rutinerade och meriterade backar. Nu väntar seriens mest offensiva lag, Bik Karlskoga.

Nikoali Belov, en av Almtunas rutinerade och meriterade backar. Nu väntar seriens mest offensiva lag, Bik Karlskoga.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-12-03 14:35

Två gånger har Almtuna och Karlskoga mötts den här säsongen –  båda har värmlänningarna vunnit. Inga jättesiffror men dock solklara segrar.

Nu möts lagen för tredje gången, nu i Gränbyhallen.

Bik Karlskoga har vräkt in mål. Senast blev det nästan osannolika 7–0 hemma mot Modo. Skottstatistiken gick dock i klar Modofavör.

– Skotten ljuger lite, det var mycket avslut från utsidan. 7–0 var i mesta laget, men Karlskoga har en sjukt bra offensiv som vi måste försöka släcka ner, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Almtuna har ett ungt lag men några av allsvenskans mest rutinerade backar. Stefan Lassen och Nikolai Belov har erfarenhet från landslagsspel med Danmark respektive Ryssland, Per Svensson har varit en stabil allsvensk back under åtskilliga säsonger och Filip Hasa och Marcus Karlström har varit utropstecken. För att nämna några.

Frågan är om Karlskoga skulle kunna bli ett SHL-lag med Almtunas backuppsättning.

– Det är nog mycket möjligt. Jag tycker att Karlskogas backar är lite sämre medan offensiven är sjukt bra, säger Martin Gudmundsson.

Almtuna gör ett byte jämfört med söndagens match mot Vita Hästen: Mattias Granlund kommer in och Pontus Johansson får vila. Allt beror på konkurrensen nu när truppen är skadefri sånär som på målvakten Daniel Rosengren, som kan komma igång i slutet av veckan.

Matchdags

Almtuna–Karlskoga

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00 (onsdag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!