Trots en tvåmålsledning förlorade Almtuna mot AIK med 3-6

I den första perioden var Almtuna spelförande och gick till pausvila med en 2–1-ledning. Men efter den första perioden var det roliga över för gästerna. AIK dominerade resten av matchen och vann rättvist med 6-3.

Trots att Elliot Ekmark gav Almtuna ledning lyckades AIK vända och vinna med hela 6-3.

Trots att Elliot Ekmark gav Almtuna ledning lyckades AIK vända och vinna med hela 6-3.

Foto: Jesper Zerman

Ishockey2024-10-12 20:59

– Det känns jobbigt, jag tycker vi går från säsongens bästa period till en inte lika bra. Till och med till en riktig dålig, säger Almtunas tränare Daniel Karlunden.

Som tränaren säger var Almtuna riktigt bra i den första perioden. Man stressade AIK och vann gång på gång pucken i offensiv zon. Almtuna både tog och utökade ledningen genom Elliot Ekmark respektive Mikkel Öby Olsen. Men precis innan periodpausen slängde AIK pucken mot mål och tyvärr studsade den även i nät.

– Vi gör en bra första period. Vi får ner puckarna djupt bakom deras backar och på det sättet får vi AIK att spela felvända, säger Karlunden.

undefined
Lika nöjd som han var med första perioden, lika missnöjd var Daniel Karlunden med den andra.

Men om Almtuna varit spelförande i den första perioden så var rollerna ombytta i den andra. AIK fullständigt dominerade mellanakten. I långa stunder var det Almtunas målvakt Edvin Olofsson mot hela AIK, andra periodens skottstatistik som slutade 21-4 talar sitt tydliga språk. AIK gjorde tidigt 2-2, men sedan höll Almtuna ut. Tills det var fem minuter kvar.

Då klev Simon Åkerström fram och stod för två drömmål där han båda gångerna åkte rätt in i slottet framför målet och drog upp pucken i nättaket. Av bara farten satte Oskar Magnusson 5-2 till AIK innan perioden var över.

– AIK spelar mycket enklare i andra och vi gör det för komplicerat. Vi spelar för svårt och fastnar i egen zon och hela spelet blir hackigt, säger Karlunden.

undefined
Oskar Magnusson gör mål bakom Almtunas bästa spelare målvakten Edvin Olofsson. Olofsson var under extremt hård press i den andra perioden och fick släppa fyra puckar i densamma.

Vad säger man i omklädningsrummet efter en så pass tuff period?

– Det var rätt enkelt, det handlade om att få laget att tävla till 100 procent och vara med noggranna med pucken och se till att få ner den djupt som vi lyckades med i den första.

Almtuna och Anton Klint lyckades reducera, men Gerry Fitzgerald styrde snyggt in 6-3, ett mål som blev matchens sista.

undefined
Victor Aronsson och Almtuna får ta med sig lagets första period mot AIK. Resten av matchen gör laget nog bäst i att glömma.

Hur många matcher orkar man förlora innan det blir för jobbigt?

– Alla visste om att det skulle vara en process. Vi pratar mycket om vad vi måste förbättra men framför allt trycker vi på de bra sakerna vi gör. Sedan är det klart det är tungt för oss alla, men det enda sättet att förbättra sig är att fortsätta jobba på. 

– Killarna visar ett stort engagemang att förbättra sig och det är enda vägen upp. Men idag är det jävligt deppigt.

Matchfakta

AIK–Almtuna 6–3 (1–2, 4–0, 1–1)

Hockeyallsvenskan

Målen: 0–1 (01.18) Elliot Ekmark, 0–2 (15.06) Mikkel Öby Olsen, 1–2 (19.27) Scott Pooley, 2–2 (23.23) Daniel Muzito Bagenda, 3–2 (35.52) Daniel Simon Åkerström, 4–2 (38.07) Simon Åkerström, 5–2 (38.48) Oskar Magnusson, 5–3 (40.47) Anton Klint, 6–3 (47.01) Gerry Fitzgerald.

Publik: 3223

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!