Tierp nära division två efter seger

Tierp har efter seger 5-3 hemma mot Iron två "matchbollar" på sig att vinna alltrean och bli klart för spel i division två.

Ishockey 18 februari 2020 22:10

Lidingö Vikings. Det är det enda hotet mot Tierps serieseger och direktavancemang till division två. Allt kan bli klart redan på fredag i bortamatchen mot Österåker. En poäng räcker för Tierp. 
Detta efter att Tierp vunnit det prestigefyllda toppmötet mot Iron i Vegahallen med 5-3 inför 439 åskådare. En av de som banade väg för hemmaseger var tvåmålsskytten Albin Säteri. 
– Det var en underbar match att spela. Vi kanske inte gör vår absolut bästa match för säsongen, men jag tycker vi offrar oss otroligt bra och kan punktera matchen på slutet, säger Säteri. 
Han gjorde själv 1-1 och 3-2 i matchen. Två väldigt eleganta mål.
– Det var väl hyfsat, jag får bjuda någonting för att dra min del till laget, säger han och spricker upp i ett leende. 
Matchen var annars jämn och tät. Iron var piskat att vinna för att hålla liv i toppstriden och forcerade ända in i slutet för kvittering. 
Tierp hade en lite knackig höst och var nära att missa alltrean ett tag. Men efter jul har laget vänt uppåt - och nu är division två nära. 
– När det väl vände så gick vi hop som ett lag, där alla gör sin roll. Och nu gäller det att alla kommer hit med hundraprocentig inställning på fredag, så hoppas jag att vi kan klara av det direkt, säger Albin Säteri. 
Målen: 0-1 (1.31) Jonas Hagman Burgtorf, 1-1 (2.29) Albin Säteri, 2-1 (5.15) Jonathan Persson 2-2 (12.39) Jesper Jacksson, 3-2 (15.26) Säteri, 4-2 (42.33) Persson, 4-3 (48.42) Arvid Malmlöv Söderberg, 5-3 (56.49) Sebastian Eriksson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa