Systrarna hoppas lyfta Almtuna

För första gången spelar Ebba och Tindra Karlsson Moberg i samma lag. Då hoppas systrarna hjälpa Almtuna till en fin säsong.

Systrarna Tindra och Ebba Karlsson Moberg från Enköping har återförenats på isen i Almtuna.

Systrarna Tindra och Ebba Karlsson Moberg från Enköping har återförenats på isen i Almtuna.

Foto: Tobias Skagerström

Ishockey2019-10-08 09:00

När ismaskinen är klar är Ebba och Tindra Karlsson Moberg först ut på isen. De tar första skären på den nyspolade isen innan träningen inleds.

– Försäsongen har varit lite som den alltid känns. Det är ovant att dra igång efter sommaren men kul att börja spela igen, säger Ebba.

För Tindra har dock försäsongen störts av en hjärnskakning som hon ådrog sig på ett av de första träningspassen. Hon har börjat träna på is och hoppas vara redo för match snart.

– Jag hade otur som åkte på en skada och har haft lite symptom efter den. Det har känts okej när jag tränat och jag hoppas komma tillbaka fullt ut från hjärnskakningen så snabbt som möjligt och göra en bra säsong, säger Tindra.

Det här blir Tindras tredje raka säsong i Almtuna medan Ebba är ny från Björklöven. 
Där gjorde hon 17 matcher i division 1 förra säsongen och har även tidigare spelat i bland annat Sundsvall, AIK och Modo under tiden som hon gick på ishockeygymnasiet i Örnsköldsvik.

– Det har inte känts som att jag är ny i laget, dels för att jag spelat i Almtuna tidigare så mycket är bekant och dels har jag tränat med klubben ibland när jag varit hemma. Det brukar vara en process att byta lag men den här gången har det inte varit lika jobbigt och det har varit skönt, säger Ebba.

När Ebba började studera på Uppsala universitet passade det även att återvända till Almtuna som hon tidigare spelat två säsonger för (2012–14).
Då var hon bland de yngsta i laget och nu är situationen annorlunda. Dessutom är hon lagkamrat med Tindra och det här blir första säsongen som syskonen spelar i samma klubb.

– Det är lite ovant att spela ihop, jag får ta bort rollen som storasyster och vara lagkamrat istället. Att Tindra är min lillasyster får inte påverka hur jag beter mig mot henne men det är såklart roligt att spela i samma lag, säger Ebba.

Båda började spela som unga i Enköping i olika pojklag och har länge haft ishockeyn gemensamt. 
Ebba följde efter sin storebror som spelade och Tindra fortsatte i sin systers fotspår ut på isen.

– För mig handlade det mycket om att Ebba spelade ishockey. Jag följde med till ishallen för att titta på träningar och matcher så mina föräldrar frågade om jag ville testa. Då fastnade jag snabbt och det har varit ishockey som gällt för mig sedan dess, säger Tindra.

Efter starten som unga har Ebba och Tindra spelat i olika lag i flera år men återförenas nu i Almtuna. 
Förra säsongen slutade klubben sjua i division 1 med elva inspelade poäng på 24 matcher.

– Vi har ett väldigt ungt lag med mycket energi och driv. Det är många spelare som vill framåt och utvecklas, det är kul att vara med i en sådan grupp. Jag är en av de äldre spelarna och det är lite ovant för mig. Jag hoppas att jag kan dela med mig av min erfarenhet, ta ansvar och hjälpa till att föra laget framåt, säger Ebba.

Vad har ni för förhoppningar med säsongen?

– Mitt främsta mål är att hockeyn ska vara rolig. Jag har börjat studera på universitetet och mitt huvudfokus är skolan men annars vill jag lägga så mycket tid som möjligt på ishockeyn, säger Ebba.

– Vi har fått in flera duktiga spelare och truppen ser bra ut. Det är bra fart och energi på träningarna. Det är roligt att vi blir allt fler i laget och förhoppningsvis kan vi etablera Almtuna som ett stabilt lag i division 1, säger Tindra.

Ebba (t h) gillar årets Almtunaupplaga: "Vi har ett väldigt ungt lag med mycket energi och driv"
Ebba (t h) gillar årets Almtunaupplaga: "Vi har ett väldigt ungt lag med mycket energi och driv"
Fakta

Ebba Karlsson Moberg
Född: 22 oktober 1998.
Gör: Studerar till lärare.
Bor: Enköping.
Intressen: Vara med vänner och familj.
Position: Back.
Om systern Tindra: ”Tindra kämpar alltid och gör sitt bästa. Hon jobbar hårt för laget och är en riktig lagspelare.”

Tindra Karlsson Moberg
Född: 24 juli 2002.
Gör: Studerar på gymnasiet.
Bor: Enköping.
Intressen: Vara med vänner och familj.
Position: Forward.
Om systern Ebba: ”Ebba är en väldigt stark och bra back. Hon är duktig på att läsa av spelet.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!