Succémålvakten skadad på träning

Almtuna kan tvingas klara sig utan Daniel Rosengren mot Vita Hästen efter att målvaktens skadat sig på lördagens träning.

Daniel Rosengren, Almtuna.

Daniel Rosengren, Almtuna.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-30 21:10

– Han fick en smäll på träningen i dag. Det var en situation framför kassen. Vi får undersöka det under kvällen, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson. 

Skadan ska röra sig om en överkroppsskada.

Daniel Rosengren hade inte fått chansen mellan Almtunas stolpar på ett tag när han i tisdags klev in och höll nollan mot Modo. I fredags mot Kristianstad släppte han bara en puck förbi sig. Målvakten är i form.

– Han är i zonen. Det här kommer otajmat för hans egen del, och för lagets, säger Gudmundsson.

Om det visar sig att Rosengren inte kan står får Jesper Eliasson chansen.

Almtuna åker till Norrköping med en god känsla efter två raka segrar. Men Himmelstalundshallen har inte varit någon drömarena för Ais, trots en 4–0-seger på försäsongen.

– Jag har bara en vinst där nere i seriespel under min tid i a-laget, säger Ais-tränaren, som räknar med att laget behöver spela bra i mer än en period, som var uppfattningen om fredagens match.

– Då räckte det med en riktigt bra sistaperiod. Och det är en styrka att kunna kliva av med tre poäng i en sån match. Vi ska fortsätta bygga vidare på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!