UNT skrev nyligen om att Almtuna som en åtgärd för att försöka rädda ekonomin valt att be klubbens anställda (dock ej spelarna) om lönesänkningar. Klubbchefen Tobias Pehrsson meddelade att det var en tillfällig åtgärd och att det fanns många delar i ett större sparpaket.
Klubben har nu också lanserat Almtunahjärtat som ytterligare en åtgärd som ska stärka klubben i vad som beskrivs som "ekonomiskt utmanande tid".
"Alla medlemmar, alla föräldrar, alla supportrar, alla anhöriga, alla ledare, alla säsongskortsinnehavare och alla privatpersoner som har ett hjärta för föreningslivet kan nu på riktigt bidra till föreningen genom "Almtunahjärtat”, skriver klubben på sin hemsida och uppmanar till swishbidrag.
– Almtunahjärtat riktar sig till alla. Mål och syfte är en viktig symbol, att förena föreningen och låta alla få vara med och bidra. Alltifrån 50 kronor till större belopp. Hur mycket engagemang finns runt Almtuna? Det finns mycket men låt alla visa det så vi kan bygga en bättre ekonomi än vad den är, utvecklar klubbdirektören Tobias Pehrsson.
Och uppmaningen verkar ge resultat. Under fredagen redovisade klubben på sociala medier att insamlingen redan efter en vecka givit 223 157 kronor.
– Då ska man veta att det handlar om alltifrån en större bidragsgivare med en stor summa till en massa människor som visar att de bryr sig. Med många bäckar små kan det där Almtunahjärtat bli väldigt stort. Det är fantastiskt att det är uppe i en kvarts miljon redan. Det är en otroligt bra start. Det kommer göra skillnad och gå rakt in i kärnverksamheten, säger Pehrsson som tror att det är möjligt att i alla fall nå över en halv miljon.
Några som valt att stötta insamlingen är de Ais-fostrade SHL-stjärnorna Olle Alsing, HV 71, och Sebastian Hartmann, Timrå. Detta efter att ha blivit kontaktade och fått läget beskrivit för sig av Almtunas klubbdirektör.
– Det här, alla åtgärderna tillsammans, kommer bli helt avgörande för hur vi stänger året per sista april. Utfallet i år kommer vara väsentligt bättre än i fjol men vi är inte där än utan måste fortsätta se över både kostnadssidan och intäktssidan, säger Tobias Pehrsson.