Målen haglade i sanslös Almtunamatch

Tre Moramål på 104 sekunder. 0–3, klappat och klart. Nej, inte alls. Almtuna och Mora bjöd på "raggarhockey" där dalalaget till slut avgjorde – 5–6.

Tätt, tufft och chansartat. Här framför Almtunamålvakten Jonas Arntzen, som släppte in sex mål i en match soim Mora vann med 6-5 efter flera sanslösa vändningar.

Ishockey2019-11-24 18:05

Det blev en sanslös match, så sanslös att tränarna i både lagen säkert slet sitt hår.

– Vända chanser mot det här laget, nej, det går inte. Det var ingen tränarhockey direkt, säger Lars "Lillis" Lövblom, assisterande tränare i Almtuna.

Mora gick fram till ledning med 3–0. Klockan visade 8.02 i den första perioden och matchen var avgjord. Trodde nog de allra flesta. Men när periodsignalen tutade så stod det 3–3.

– Första tio minuterna var vi inte med i matchen. Vi behöver ta upp kampen, men ändå hittade vi en väg tillbaka genom ett rakare spel, men så välförtjänt var det väl inte, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Efter den sprakade hockeyn (eller ska vi säga målfesten i stället) i första perioden väntade alla på ett lugnare och mer strikt och styrt spel, men så blev det inte. Raggarhockeyn bara fortsatte och fortsatte.

– Vi spelade inte klart situationerna, åkte bara efter pucken och det har vi inte råd med. Så här får vi inte spela, konstaterar Martin Gudmundsson.

Ändå hade Almtuna 4–3 inför den tredje perioden, men då kom nästa "chock" när Mora gjorde två mål på 41 sekunder och återtog ledningen. Sanslöst var ordet –  igen.

– Vi måste spela med lägre risk. Det laget som har störst tålamod vinner, så är det bara, säger Gudmundsson.

Matchen var inte över efter Moras snabba mål. Det var mycket dramatik kvar.

Christian Hägg jobbade in kvitteringen till 5–5, men som UNT skrev i direktrapporten från matchen så låg det fler mål i luften trots kort tid kvar. Och så blev det ...

Almtunaforwarden Tobias Åhström slog ett felpass nästan parallellt med sin egen blå linje och det gjorde att Moras Brant Harris fick chansen och satte segerpucken för när 115 sekunder var kvar att spela.

– Sådana pass får man inte slå ... Jag är så sjukt besviken att vi inte kunde foga oss in i systemet i spelet utan puck. Det blir för mycket chansspel och eget tänk och det håller inte på den här nivån, säger Gudmundsson.

Matchfakta

Almtuna–Mora 5–6

(3–3, 1–0, 1–3)

Målen: 0–1 (6.18) Oscar Svanlund, 0–2 (7.37) Kristoffer Gunnarsson, 0–3 (8.02) Emil Bejmo, 1–3 (9.55) Sebastian Fakt, 2–3 (17.58) Sebastian Fakt, 3–3 (19.42) William Haag, 4–3 (30.38) William Wiå, 4–4 (42.32) Oscar Eklind, 4–5 (43.13) Dustin Gazley, 5–5 (47.59) Christian Hägg, 5–6 (58.05) Brant Harris.

Publik: 1 087.

Tony Mårtensson jobbar framför Moras kasse. Så här såg det ut ofta, rörigt framför båda målen.
Karta: Gränby ishall