Inga poäng för kämpande Almtuna

Almtuna dras alltmer in i den negativa streckstriden. Detta efter förlust i den viktiga bortamatchen mot Karlskrona med knappa 0-1.

Ishockey 14 februari 2020 22:13

Ett mål efter knappt tre minuters spel av Karlskronas back Daniel Norbe. Det blev till slut allt vad som hände i målväg i matchen. Almtuna var trubbigt framåt - och Karlskrona spelade tajt bakåt. 
– En tung förlust.Jag tycker att vi var värda mer. Jag tycker att vi ägde spelet i både andra och tredje perioden. KHK backade hem och spelade tajt. Men det ville sig inte för oss. Vi hade inte riktigt heller punchen att slå oss in framför mål och sätta pucken i nät, säger Almtunacoachen Martin Gudmundsson. 
Almtunas arbetsinsats var solid över 60 minuter. Men framåt var det tamt. Ofta spelade sig laget till bra lägen, men lyckades inte förvalta dessa. Hemmamålvakten Tanner Jaillet höll nollan, men han fick en ganska enkel resa dit. 
– I en sådan här match hade vi behövt det första målet i matchen. Framförallt för att KHK skulle vika ned sig mentalt, i och med att de hade nio raka torsk inför matchen. Så på så sätt blev det helt avgörande, säger Martin Gudmundsson. 
– Vi kämpade och slet, men räckte inte till offensivt. Vi gjorde det ganska enkelt för deras målvakt. Han såg mycket skott och puckar. Arbetsinsatsen och uppoffringen var grymt bra, och spelet i andra perioden var riktigt bra och då hade vi känslan att det skulle kunna trilla in någon puck. Men vi var lite uddlösa och hade inte riktigt edgen för att gör mål, samtidigt som Karlskrona gjorde det bra, fortsätter han. 
Almtuna fick läge i powerplay med drygt två minuter kvar, men då blev Sebastian Fakt utvisad och det blev spel fyra mot fyra istället - och KHK höll undan. 
I och med förlusten blev istället Kristianstad, under strecket, inbjudna att komma ännu närmare Almtuna. Kristianstad som har en "hängmatch" mot Södertälje under lördagen. 
– Då hejar vi på SSK. Men det är också synd att vi inte kan vinna rätt matcher, säger Martin Gudmundsson och syftar till förlusterna mot Karlskrona och Västervik. 
Under lördagen stängs också transferfönstret vid midnatt. Kommer Almtuna göra något där är frågan?
– Något kommer vi säkert att ta in för att säkra upp och bredda truppen. Dessutom kommer alla lån hem från Wings. Om vi släpper något vet jag inte i nuläget. Jag vet inte hur föreningen tänker där. Helst vill vi ha alla spelare kvar, men det bestämmer inte vi kring laget, säger Martin Gudmundsson. 

Matchfakta

Karlskrona - Almtuna 1-0
Målen: 1-0 (3.25) Daniel Norbe. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa