Forsberg tappade klubban – och avgjorde

Filip Forsberg visar upp en finfin NHL-form. Svensken tappade klubban, men lyckades med sekunder kvar ändå avgöra i förlängningen när Nashville besegrade Montreal på hemmaplan i natt.

Nashvilles Filip Forsberg fick i natt återigen fira ett avgörande mål för sitt lag. Arkivbild.

Nashvilles Filip Forsberg fick i natt återigen fira ett avgörande mål för sitt lag. Arkivbild.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Ishockey2021-12-05 06:38

I tisdags drämde Filip Forsberg in hela fyra mål i Nashvilles totalkross av Columbus. I natt blev 27-åringen återigen lagets hjälte när han fixade segern mot Montreal.

Bara 17 sekunder återstod av förlängningsperioden när Filip Forsberg tappade klubban i en närkontakt. Klockan tickade obevekligen ned mot en förmodad straffläggning – men svensken åkte lugnt och iskallt fram och plockade upp klubban, innan han sköt en pass från Mikael Granlund i mål med drygt 11 sekunder kvar.

Det var det elfte målet på 15 spelade matcher den här säsongen för succésvensken, som tvingades till drygt tre veckors skadefrånvaro i november.

Nashville inledde tidigt målskyttet tack vare ett hårt skott från blå linjen av Mattias Ekholm, som styrdes in av lagkamraten Eeli Tolvanens klubba.

Men Montreal-spelarna, som haft det motigt på sistone med bara sex segrar efter att förra säsongen ha spelat Stanley Cup-final, var inte beredda att ge sig så lätt.

I andra perioden fixade Montreal en 2–1-ledning, innan Nashvilles Mattias Ekholm ännu en gång var framme med ett handledsskott, som styrdes in av Tanner Jeannot – och det var kvitterat 2–2.

Vid full tid stod det till slut 3–3 och Montreal hade en åtråvärd seger inom räckhåll – om det inte hade varit för Filip Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!