Fjärde raka förlusten för Almtuna

På fredagen tog tiondeplacerade Almtuna emot Djurgården hemma i J20 Nationell norra herr i ishockey.

Almtuna förlorade mot Djurgårdens IF

Almtuna förlorade mot Djurgårdens IF

Foto: Montage

Ishockey2024-10-11 22:15

Djurgården vann och har nu fyra raka segrar, medan Almtuna har fyra raka förluster. Matchen slutade 6-10 (1-5, 0-3, 5-2).

Djurgården hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.21 genom Lucas Stockselius, och gick upp till 0-3 innan Almtuna svarade.

Innan perioden var över hade Djurgården ryckt åt sig ledningen med 5-1. Även i andra perioden var det Djurgården som var vassast och gick från 1-5 till 1-8 genom mål av Wilson Björck, Eric Nilson och Måns Pettersson. I tredje perioden var det i stället Almtuna som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-2 men Djurgården kunde hålla undan och vinna matchen med 10-6.

Lucas Stockselius gjorde tre mål för Djurgården och tre assist, Wilson Björck stod för fyra poäng, varav ett mål, Måns Pettersson gjorde två mål och spelade fram till två mål, Max Lind gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Eric Nilson gjorde två mål och ett assist. Sebastian Ljus gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål för Almtuna.

Det här betyder att Djurgården ligger på andra plats i tabellen, och Almtuna är på tionde plats. Noteras kan att Djurgården sedan den 19 september har avancerat fem placeringar i tabellen.

Lördag 12 oktober 14.00 möts lagen igen, i Gränby ishall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!