Royne hedrades – vännen vann tröjan: "Ska ha den på begravningen"

Under förra veckan avled Almtunaprofilen Royne Johansson. När klubben nu skulle spela hemmamatch så valde man att hylla Royne med en tyst stund inför nedsläpp, något som uppskattades av hans syskon Veronica och Björn samt den goda vännen Karin.

"Almtuna var Roynes andra familj" säger hans broder Björn Johansson.

"Almtuna var Roynes andra familj" säger hans broder Björn Johansson.

Foto: Almtuna IS

Ishockey2024-10-10 07:00

– Vi är så glada över den fina hyllningen till Royne från Almtunas sida, säger Veronica Thorén, syster till Royne.

Roynes bror, Björn Johansson fyller i:

– Det var fint att även Västerås supportrar stämde in. Det känns viktigt att berätta Roynes historia via klubben Almtuna. Det var hela hans liv verkligen, framför allt den sociala biten med alla fina människor i klubben, Almtuna var som en andra familj.

undefined
Roynes syskon Veronica Thoren och Björn Johansson.

Det var under förra veckan som Almtuna, och Uppsala Hockey där Royne också var aktiv, publicerade inlägg att han gått ur tiden
I samband med hans bortgång beslutade Almtuna att hylla Royne den kommande hemmamatch, vilket var onsdagens möte med Västerås.

undefined
Karin Lavén (t v) och Roynes syster Veronica Thoren visar upp den huvtröja som Karin vann och planerar att bära på begravning.

En nära vän till Roynes familj, Karin Lavén, vann UNT:s gissa godis-tävling och förärades med ett pris som kvällen till ära var en huvtröja med Almtunas logga.

– Det känns passade att det var vårt sällskap som fick vinna den. Det hade Royne gillat, säger Karin och fortsätter:

– Jag tänker bära den (tröjan) på nästa hemmamatch. Och jag har faktiskt tänkt att jag ska ha på mig den på begravningen. Almtuna betydde så mycket för Royne, så det skulle vara passande.

Karin berättar att hon likt Roynes syskon är väldigt nöjd med Almtunas hyllning.

– Trots resultatet var det en underbar stund när han hyllades med en tyst minut och att alla fick se Royne på jumbotronen.

– Jag går till bussen varje morgon, och varje dag kommer jag på mig själv att snegla bort mot fönstret där han bodde. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det är jättejobbigt.

undefined
Roynes syster Veronica Thoren bakom den minnesplats föreningen ställt upp för att hedra honom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!