Debut i Almtuna för meriterat SHL-lån

När Almtuna åker till Karlskoga på söndagen gör man det med största sannolikhet utan skadade Nikolai Belov men med det Växjölånet Filip Cederqvist.

Almtunatränaren Lars "Lillis" Lövblom under ett träningspass i Gränbyhallen. Nu väntar Karlskoga på bortaplan för Uppsalalaget.

Almtunatränaren Lars "Lillis" Lövblom under ett träningspass i Gränbyhallen. Nu väntar Karlskoga på bortaplan för Uppsalalaget.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-26 12:30

Det är inte vilken spelare som helst som Almtuna får låna. Han är en 19-årig forward som spelar i juniorlandslaget och som redan i fjol gjorde 39 matcher i SHL/slutspelet för Växjö Lakers. Där blev det fem mål och fyra assist. Den här säsongen har han varit ombytt för SHL-laget elva gånger och gjort två poäng.

Han slåss om en plats i den svenska truppen till junior-VM.

Nu gör han debut för Almtuna i den svåra bortamatchen mot Karlskoga, som är ett av allsvenskans bästa offensiva lag som har gjort 54 mål (bäst av alla lag) på 13 matcher.

– Karlskoga är ett av de fysiskt bästa lagen vi har mött. Vi var chanslösa, säger assisterande Almtunatränaren Lars "Lillis" Lövblom och syftar på premiären i Gränbyhallen där Karlskoga vann med 5–2.

Som vanligt är Karlskoga ett tungt lag att möta.

– Det kommer att krävas lite extra, men nu lever varje match sitt eget liv, säger "Lillis."

Almtuna är inne i en bra trend även om det såg ut att vara många trötta ben/huvuden i matchen mot Vita Hästen i fredags, där Ais hade ledningen med 3–1 och 4–3 när det var några minuter kvar. Samtidigt förlorade Karlskoga med uddamålet på bortaplan mot Modo.

– Fördelen för oss kan vara att Modo är ute och reser, säger Lövblom.

Almtunas fina form talar ändå för att laget kanske kan skaka favoriten från Värmland.

– Vi är svårslagna, konstaterar "Lillis."

Matchdags

Karlskoga–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Nobelhallen 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!