Därför är han bäste Almtunaforward

Han värvades för att göra mål. En ersättare till Viktor Hertzberg om man så vill, även om spelstilen inte är densamma. Mot AIK Visade Villiam Haag vilken lirare han är

Håkan Lundh

Håkan Lundh

Foto: UNT-arkiv

Ishockey2019-10-30 22:05

Jag ska inte säga att Haags poängproduktion varit dålig. Han har trots allt gjort fyra mål och sju assist i ett bottenlag (förlåt, mittenlag!) som Almtuna. Men ... Det finns de som hade hoppats på mer. Jag är en av dem.

Orättvist mot Haag? Ja, kanske. Men spelmässigt har han varit bra. Mot AIK var han planens bäste spelare.

Han är inte världens snabbaste på skridskorna, men han kompenserar detta med så mycket annat som gör honom så svårstoppad. Han har en spceiell vinkel på skridskorna, inte helt olik den förre Almtunaspelaren Emil Larsson, som inte heller var vindsnabb.

Det är kul att se spelare som Villiam Haag, där man kan förvänta sig det där lilla extra, det oväntade som gör att man hajar till på läktaren även om matchen i övrigt är ett sömnpiller.

Det enda som saknades mot AIK var målskyttet. Chanserna fanns nämligen.

Almtunas seger mot AIK var viktig. Mycket talar för att båda lagen kommer att fajtas på nedre halvan under hela den här säsongen. AIK är nämligen inte så bra som klubbnamnet kanske antyder. Det är inget playofflag som det har sett under den här hösten.

Almtuna har inga som helst förväntningar på sig och jag tror att den goda stämningen på träningar (i alla fall de som jag har sett) och matcher gör att laget presterar bättre. Spelarna verkar trivas tillsammans och det märks inte minst på den store ryssen Nikolai Belov, som stod i Ais-klacken i den här matchen.

Belov, som just nu är skadad, är egentligen värd ett eget kapitel. Vilken lirare – även vid sidan av planen.

När han ville gå på fotboll såg han till att skaffa lite Siriusprylar och så ställde han sig på Studenternas och skrek.

Han skrattar, han hejar, han hoppar och sprider god stämning. Efter segern mot AIK var han snabbt nere hos spelarna, hejade på mig (trots att han nog inte har en aning vem jag är) och pratade med alla. Ja, jag tror han pratar med materialaren Tommi Söderqvists hund också ...

Till sist: Oscar Milton och Jacob Svensson värvades från Almtuna till AIK. Den förstnämnde har haft det riktigt trögt, i alla fall i poängprotokollet. Svensson däremot, han har varit en av AIK:s bästa spelare under hela hösten. Han leder den interna poängligan även om han var ganska osynlig mot Almtuna.

Några spelare saknas i Almtuna och Jacob Svensson är definitivt en av dem...

Villiam Haag, planens bäste spelare när Almtuna slog AIK efter straffar.,
Villiam Haag, planens bäste spelare när Almtuna slog AIK efter straffar.,
Karta: Gränby ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!