Cederqvist fyllde Almtunas lånekvot

Almtuna har lånat klart. Kvoten är fylld. Mot Karlskoga gjorde det sista spelarlånet debut – och nu hoppas Almtuna att Filip Cederqvist blir kvar resten av säsongen.

Filip Cederqvist på Almtunas träning under torsdagen.

Filip Cederqvist på Almtunas träning under torsdagen.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-31 14:15

Det finns numera regler för hur många SHL-spelare som de allsvenska lagen får låna under en säsong. När Cederqvist, som tillhör Växjö Lakers, blev spelklar för Almtuna så var det säsongens sista lån.

– Vi ser gärna att han stannar hos oss, men det  beror också på vad som händer i Växjö eftersom det är deras spelare, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Växjös prekära läge i SHL-tabellen kommer med största sannolikhet betyda att laget kommer att förstärkas, och det skulle öka Almtunas chanser att behålla den unge juniorlandslagsspelaren.

– Han kommer att bli nyttig för oss, konstaterar Gudmundsson.

Almtuna åker till Västervik på fredagen för den sista matchen innan speluppehållet –  och när serien börjar igen hoppas Almtunatränaren få tillbaka några av de skadade spelarna.

– Målet är att alla ska vara tillbaka, säger Gudmundsson och syftar på Mattias Granlund, Nikolai Belov och Hampus Harlestam. Mot AIK saknades även Alexander Bjurström, som var sjuk. Han spelar inte heller mot Västervik.

– Västervik är ett lag som sätter hög press på hemmaplan och kan vi lösa det så ... säger Gudmundsson, som tycker att säsongen hittills är godkänd.

– Det finns alltid saker att förbättra, som målskyttet och powerplay, men defensivt har det varit bra förutom mot Modo borta.

Matchdags

Västervik–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Plivit Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!