Almtunas snabba förvandling

Sex insläppta mot bottenkollega i söndags. Två dagar höll laget nollan mot serietvåan. Almtuna stod för ett snabbt förvandlingsnummer – tack vare konkurrens.

Stefan Lassen med fler Almtuna-spelare hjälper målvakten Daniel Rosengren att hålla rent framför egna målet.

Stefan Lassen med fler Almtuna-spelare hjälper målvakten Daniel Rosengren att hålla rent framför egna målet.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Ishockey2019-11-26 22:12

– Kan vi se ut så här över tid kommer det generera ett tryggare spel och håva in mer poäng, säger Almtuna-tränaren Martin Gudmundsson efter starka 2–0 mot topplaget Modo på hemmaplan inför nästan 2 000 åskådare.

– Kul att vi framförallt kunde hitta ett bra försvarsspel efter Moramatchen då det var öppna dörrar, fortsätter han.

Daniel Rosengren hade inte fått chansen mellan stolparna på ett par veckor (Södertälje hemma) men som han tog den när han åter fick möjligheten. Han spikade igen det som hans uteförsvar inte hann med att styra undan i tid. 

Inför matchen var det annars svårt att se Ais hålla nollan med tanke på att man förlorade med 6–5 mot Mora bara två dagar tidigare.

– Jag kände direkt efter matchen i söndags att det var ett sånt revanschsuget lag, säger Rosengren.

Ais-målvakten var bra men det gäller samtliga hemmaktörer. En delförklaring är, tror Martin Gudmundsson, att man fått tillbaka ett flertal spelare den sista tiden. Nyligen var det Mattias Granlund. Till den här matchen var det Tobias Liljendahl och Hampus Harlestam. Konkurrensen om speltid är just nu tuff.

– Nu är man (spelarna) rädd om sin plats och vi hade till och med spelare på läktaren.  Det är sjukt viktigt för oss att ha en bred rooster, säger Gudmundsson.

Almtunas problem under delar av säsongen har varit att man haft någon svacka i matcherna. Det hade man inte nu. Efter att Filip Hasa givit hemmalaget ledningen redan efter 55 sekunders spel var det stabilt rakt igenom hela vägen till slutsignalen. Och efter 2–0-ledningen man skaffade sig i den första perioden gick hemmalaget ut och vann skotten med 15–5 (!) i andra.

– I andra tycker jag att vi kör över dem, säger Rosengren.

Då hade han sin lugnaste stund i matchen. Värre blev det i tredje då gästerna fick spela fem mot tre i två hela minuter.

– Då var det slitigt. De hade pucken i vår zon hela tiden, säger Rosengren.

Han är en av Ais-spelarna som känner av konkurrensen. Han stod en hel del medan Jesper Eliasson var i Växjö. På slutet har det inte blivit något alls. Fram till Modo-matchen.

 – Alla vill ju stå. Jag hade lite tuffare matcher på slutet samtidigt som "Jeppe" (Eliasson) och Jonas (Arntzen) gjort det bra.

Matchfakta

Almtuna–Modo 2–0

Hockeyallsvenskan

(2–0, 0–0, 0–0)  Målen: 1–0 (0.55) Filip Hasa, 2–0 (14.06) William Wiå.

Publik: 1 970

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!