Ais-spelarens sköna målstim

Han gjorde tre mål på de 21 första matcherna. Nu har Almtunaforwarden William Wiå nätat i de fyra senaste. "Man får självförtroende av att vara i det här stimmet".

William Wiå är ett av utropstecknen i Almtuna den här säsongen. Han är nu uppe i sju fullträffar.

William Wiå är ett av utropstecknen i Almtuna den här säsongen. Han är nu uppe i sju fullträffar.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-12-01 07:32

Mål mot Tingsryd borta följdes av mål mot Mora hemma. Sedan fyllde Wiå på med en ny fullträff i den fina 2–0-segern mot Modo i tisdags. Inför fredagens match mot Kristianstad fick 20-åringen i en tv-intervju frågan om det skulle bli mål även i fjärde raka match. Wiå svarade bara att han hoppades på det. Och så blev det.

– Jag blev lite chockad själv, säger han om när han fick en fin passning av spelgeniet Tony Mårtensson och avlossade ett skott som gick in.

– Det är bara att det hoppas på att det rullar på. Jag försöker vara mycket runt mål och det är där målen görs rent statistiskt. Och man får ju mer självförtroendet när man är lite i det här stimmet. 

Wiå är en av många spelare som utvecklats i detta Almtuna under säsongen. Den skridskostarke spelaren säger att han både blivit starkare och snabbare och känner sig lugnare och tryggare. Och det visar sig i produktionen. Sju mål är han alltså uppe i totalt. Wiå njuter av hockeylivet.

– Framförallt över att det går bra för laget. Segern mot Modo var bra för gruppen. Sedan var vi inte lika bra senast men lyckades ändå vinna vilket var riktigt skönt.

Wiå kom till Ais mitt under förra säsongen efter att dessförinnan varit utlånad från Djurgården till just Vita Hästen. Frågan inför söndagens match; blir det mål även nu?

– Jag svarar likadant, att jag hoppas på det..

Matchdags

Vita Hästen–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Himmelstalundshallen 15.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!