Ishall i det lilla formatet invigd

Nu är den invigd. Miniishallen vid Valsätra IP som är den första i sitt lag i Sverige och som kommit till för att ta isen närmare barnen. Nu skissas det på ytterligare sju liknande hallar.

14 januari 2015 15:34

– Man ska kunna åka hit för att se om det är några kompisar på plats för att lira hockey, spontant, säger Patrik Danielsson, ordförande i Uppsala Young Hockey Club.

Tillsammans med Petrus Wouda, Göran Hartmann och Gordon Jansson i föreningens styrelse ligger han bakom förverkligandet av hallen som har en isyta på 16 x32 meter.

Många tog till orda och hyllade projektet i samband med invigningen på fredagen. Däribland Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

– Jag ser det som ett mycket spännande initiativ, inte minst för folkhälsan och samhällsnyttan, sade Boustedt, som också fick äran att klippa det blågula bandet och förklara hallen invigd.

Därefter intog Almtunas 06:or isen för en uppvisningsmatch. Även spelare från det svenska kälkhockeylandslaget var på plats och visade upp sig.

– Isen är kalas. Avfuktningsanläggningen som vi har gör att det blir en väldigt behaglig temperatur här inne, säger Wouda.

För att hallen ska komma att hålla uppe så mycket som man önskar behöver man hitta en överenskommelse med kommunen.

– Vi har skapat förutsättningarna. Samhällsnyttan tycker jag att kommunen ska betala, att kommunen köper så mycket tid som det finns behov av, säger Wouda.

Föreningens vision är att kunna få till sju ytterligare liknande hallar i Uppsala och dess närhet. Patrik Danielsson nämner Storvreta, Sävja/Vilan, Stenhagen, Årsta och Fålhagen som några förslag på placeringar.

För tillfället är hallen namnlös, men det jobbas på att hitta en namnsponsor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!