Iron åkte på storförlust mot Rimbo – intervallträning väntar

När Iron gästades av Rimbo på fredagen var det lagets andra Upplandsderby på en vecka. Rimbo tog en tidig ledning med 2–0 och vann säkert med 5–1 mot Iron som hade svårt att skapa heta målchanser.

7 oktober 2016 23:37

– Vi har dålig inställning från start och det präglar hela matchen. Man såg i början av första perioden att det inte var samma tagg om man jämför med Bålstamatchen, säger Henrik Holmqvist, tränare i Iron.

Det var ingen match som kommer gå till historien som särskilt välspelad eller tempofylld. Nykomlingen från Björklinge saknade både farten och finessen och efter den svaga inledningsperioden trodde nog de allra flesta som var på plats att hemmalaget skulle komma ut starkare efter pausen. Men period två blev ett riktigt sömnpiller.

– Vi var inte beredda att göra jobbet. Jag brukar alltid vara lugn av mig men i den första periodpausen gick det inte att vara lugn, jag försökte väcka laget. Men Rimbo spelar av andra och tredje då de backar hem och stänger till och vi har inte inställningen att komma igenom, fortsätter en mycket besviken Holmqvist.

Topptippade Rimbo, som gick hela vägen till kvalserien till Hockeyettan i våras, stod för en gedigen insats utan att på något sätt briljera. Laget visade upp ett starkt försvarsspel (och vilket boxplay!) och en fin struktur och trygghet i spelet,. Rimbo kan stoltsera med sin statistik: endast ett insläppt mål på sina tre inledande matcher samtidigt som man gjort hela 13 mål framåt.

Innan jag hinner lämna Björklinge avslöjar tränare Holmqvist varför Iron kommer göra en bättre prestation nästa match:

– Det blir intervaller hela träningen imorgon för att grabbarna ska få fart på benen, säger han med ett litet leende och går in i omklädningsrummet.

 

<p>Hockeytvåan Östra A</p>

Iron–Rimbo

1-5 (1-3, 0-0, 0-2)

Målen: 0-1 Simon Norstedt, 0-2 Viktor Nordin, 1-2 Kalle Söder, 1-3 Linus Jansson, 1-4 Joel Bond, 1-5 Simon Norstedt

Skott: 36-30

Publik: 122

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Nilsson