"Vi måste reda ut beteendet"

Händelsen där Jimmie Pettersson fick ett utbrott efter diskussion med tränaren Andreas Harnesk och sedan lämnade matchen mot Jönköping reds nu som bäst ut av Storvreta.

Jimmie Pettersson under matchen mot Jönköping, en match som han senare

Jimmie Pettersson under matchen mot Jönköping, en match som han senare

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-29 16:19

Det var delade åsikter som delvis låg bakom Storvretastjärnan Jimmie Petterssons utbrott i slutet av den andra perioden i onsdagens match då Pettersson i båset slog vilt med sin klubba ett antal gånger. Det berättade de båda huvudpersonerna för UNT efteråt. Då hade Pettersson, som omedelbart efter händelsen lämnade matchen, åkt i från IFU Arena. Sedan dess har Storvretas ledning haft två möten med Pettersson. Själva situationen har diskuterats liksom var de står i relationen mellan spelaren och tränaren.

– Vi har talat om för honom att det här är inte okej, säger vice ordföranden och sportsligt ansvarige i styrelsen, Henrik Ededahl.

Först under lördagen kommer Jimmie Pettersson och Andreas Harnesk för första gången att träffas för att diskutera det som hände.

– Vi vill att de ska prata ihop sig. Det här är mellan två vuxna människor. När vi sedan har hört bådas versioner ska vi bilda oss en uppfattning om det är en sak som de kan reda ut själva. Däremot måste vi som förening reda ut beteendet. Det som skedde, inför öppen ridå, är det största vi haft, säger Ededahl.

Storvreta tar det som hänt på största allvar. Under lördagens eftermiddag har klubben styrelsemöte och då finns onsdagens incident med som en punkt på dagordningen.

På söndag spelar Storvreta sin nästa match då de åker till Linköping och det är ännu högst oklart om Pettersson kommer att bli uttagen i den matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!