Unikt rättighetsavtal – UNT sänder SSL fem år framåt

Här är dagens bästa nyhet: De kommande fem åren kan du se samtliga matcher med Storvreta IBK herr, Sirius innebandy dam och Sirius innebandy herr direkt hos på unt.se – tack vare ett unikt rättighetsavtal.

De kommande fem åren kan du se samtliga matcher med Storvreta IBK herr, Sirius innebandy dam och Sirius innebandy herr direkt hos på unt.se

De kommande fem åren kan du se samtliga matcher med Storvreta IBK herr, Sirius innebandy dam och Sirius innebandy herr direkt hos på unt.se

Foto: Bildbyrån/arkiv

Innebandy2020-06-17 13:00

UNT fortsätter att satsa på livesänd lokal sport på unt.se och nu presenternas den enskilt största satsningen i våra kanaler.

Tack vare ett samarbete med Expressen, Bonniers lokala varumärken och NTM:s övriga lokala mediehus kommer UNT att sända samtliga matcher med Storvreta IBK herr, Sirius innebandy dam och Sirius innebandy herr i Svenska Superligan (SSL) – med start i höst.

Bonnier och NTM – där UNT ingår – har köpt rättigheterna till SSL på herr- och damsidan till de kommande fem säsongerna. 

– Det är oerhört kul att vi är med och köper en rättighet och det känns otroligt kul att kunna erbjuda våra prenumeranter möjligheten att följa tre av Uppsalas bästa innebandylag på det här sättet, det lyfter vår bevakning till en ny nivå, säger UNT:s sportchef Mathias Rutegård.

– För UNT är det en viktig spelpjäs och en viktig signal att vi vill satsa på att livesända idrott. Superligan i innebandy är dessutom en av våra mest intressanta serier med tre lokala lag på den högsta nivån.

Det nyligen signerade avtalet handlar om det största rättighetsavtal som SSL någonsin har skrivit.

– Expressen, Bonniers lokala mediehus och NTM har visat en tydlig vilja och förutsättningar att möta våra ambitioner om jämställdhet, långsiktighet och hållbar utveckling av SSL. Vi vill skapa en starkare upplevelse både för att attrahera nya partners och för att nå ut till en ny publik, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren.

SSL har tidigare sänt alla matcher själva via SSL Play, plus att en del av matcherna har sänts hos Discovery.

Nu kommer samtliga matcher att sändas på SportExpressen Play (sportexpressenplay.se), plus att matcher också kommer att visas på Expressen Premium samt hos flera av Sveriges starkaste lokalmedievarumärken.

För UNT:s del innebär det att samtliga grundserie- och slutspelsmatcher från SSL gällande Storvreta IBK herr, Sirius innebandy dam och Sirius innebandy herr kommer att sändas direkt på unt.se.

Rättigheterna sträcker sig från och med säsongen 2020/2021 till och med 2025.

– Det här är otroligt kul, och en mycket viktig pusselbit i vårt arbete med att bygga en stark relation med våra läsare över längre tid, säger Lina Hedenström, vd på NTM.

Alla livesändningar på unt.se kan ses utan extra kostnad om du är prenumerant och är du ännu inte prenumerant är du välkommen att du testa våra tjänster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!