Tung förlust – trots upphämtning

Sirius hade chansen att rycka i bottenstriden men förlorade mot Helsingborg. Trots febril jakt och flera reduceringar i sista perioden föll det blåsvarta laget med 5–7.

Innebandy 13 februari 2020 21:32

I tredje perioden reducerade Sirius flera gånger mot Helsingborg och sänkte avståndet till två mål tre gånger om.
Först sköt Jakob Drews in 3–5 från högerkanten mellan benen på målvakten och sedan gjorde Kevin Söderling 4–6 när han fick läge framför mål.

– Det är tråkigt att vi inte vaknar och börjar spela som vi ska förrän i tredje perioden. Då försökte vi framåt, kom in på mål och skapade lägen. Vi blev mer desperata, vann tillbaka bollen hela tiden och de blev lite skakiga, säger Joakim Alvinder.

Han satte 5–7 med drygt två minuter kvar att spela när Filip Eriksson hittade honom framför mål och han sköt in bollen i nättaket.
Efter det jagade Sirius en ny reducering men kom inte närmare än så utan förlorade med 5–7.

– Vi torskade varenda duell i första perioden, vi var inte alls med och där har vi resultatet. Vi försökte i tredje perioden, började spela mer mot mål och fick in några bollar men det räckte inte hela vägen, säger Joakim Alvinder.

Innan målexplosionen med fyra mål i tredje perioden hade Sirius fått en tung start och låg under med 0–5 efter halva matchen.
Då tog laget timeout och några minuter efter den gjorde Joakim Alvinder lagets första mål innan klubben satte full fart framåt i sista perioden.

– Det kändes inte som vi jobbade tillräckligt hårt och bra i första två perioderna och då blir resultatet såhär. Vi slog Storvreta förra veckan och det såg ut som vi trodde att vi var bäst och att allt skulle lösa sig i första perioden. Men vi måste jobba för det, annars är man inte bra och vi får kolla på oss själva vad vi kan göra bättre, säger Joakim Alvinder.

Vid seger hade Sirius avancerat en placering i tabellen men förlusten gör att det fortsatt är två poäng ned till Warberg på nedflyttningsplats. Ett lag som man ställs mot i nästa omgång på söndag.

– Vi får ladda om, komma in i bubblan och fokusera för fullt till nästa match för att köra på och vinna, säger Joakim Alvinder.

Matchfakta

Sirius–Helsingborg 5–7
(0–3, 1–2, 4–2)
Målen: 0–1 (6.11) Max Wahlgren, 0–2 (7.18) Linus Nordgren, 0–3 (18.27) Gustav Svensson, 0–4 (26.09) Oliver Johansson, 0–5 (29.29) Jonathan Nilsson, 1–5 (33.57) Joakim Alvinder, 2–5 (49.06) Filip Eriksson, 3–5 (53.30) Jakob Drews, 3–6 (55.01) Max Wahlgren, 4–6 (56.41) Jakob Drews, 4–7 (57.06) Gustav Svensson, 5–7 (57.54) Joakim Alvinder. Publik: 489.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa